Margrethe (2)

Drama bij bootreis Margrethe

Traditionele vaartocht koningin Margrethe kreeg onverwacht dramatische wending.

Koningin Margrethe viert iedere zomer zo ongeveer op dezelfde manier vakantie. Daar hoort ook een tocht bij met het koninklijke schip Dannebrog. Normaal gaat dat kalm en rustig, maar dit keer eindigde het in een drama!

Menigte

De Dannebrog voer de Oude Haven binnen van de Deense stad Fredericia, waar op de kade al een grote menigte zich had verzameld om haar te verwelkomen. Niets leek de ontspannen sfeer te kunnen verstoren, toen het totaal  onverwachte gebeurde!

Een Deense vrouw sprong in het water en zwom met hoge snelheid naar het koninklijke schip! De Deense havenpolitie was echter alert, en haalde haar in voor zij haar doel bereikte!

Hechtenis

‘De vrouw sprong in het water vanaf de andere kant van de Oude Haven en zwom naar het koninklijke schip. Onze mensen aan land belden snel onze eenheid te water. Die lokaliseerde de vrouw en pikte haar op’, zei plaatsvervangend politie-inspecteur Mikkel Ross.

Toen de politie later probeerde de vrouw aan land te krijgen, werkte ze nauwelijks mee. Eenmaal uit het water werd ze gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau in Vejle, waar ze in hechtenis werd genomen.

eloise
KLIK HIER

SvenskDam/ANP

#Royaltynl