Leonor (3)

Deze jonge royal is vandaag 18 geworden!

Spaanse schone Leonor mag vandaag 18 kaarsjes uitblazen en is dus officieel volwassen. Een paar mooie foto’s van en leuke weetjes over de jarige jet.

Oudste dochter Leonor werd in 2005 in Madrid geboren. Haar zusje Sofia is 16. Leonor volgt momenteel een opleiding aan de Militaire Academie van Spanje. Leonor is vandaag 18 jaar en dat is een prima aanleiding voor een mooie selectie foto’s en wat weetjes.

Volledige naam

Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, prinses van Asturië. Zo. Een mond vol voor haar naam en huidige titel. Leonor is de eerste in lijn voor troonopvolging, haar vader Felipe is de huidige koning van Spanje.

Sofia, Leonor

Jordaan

Toen Leonor nog een Leonoortje was, is ze gedoopt met water uit de Jordaan. Net als haar vader destijds. In april 2007 kreeg ze een zusje: Sofia. Moeder Letizia is overigens eerder getrouwd geweest, met een Spaanse journalist.

Leonor

Net als Amalia

In september 2021 begon Leonor – gelijktijdig met Amalia – aan 2 jaar studeren aan het Atlantic World College, in Wales. Het is de school waar menig jonge royal zich laat onderwijzen, vaak voor 1 of 2 jaar. Andere bekende (ex-)studenten zijn Willem-Alexander, Alexia en Elisabeth van België. Momenteel studeert zusje Sofia er ook.

Prinses Leonor van Spanje

Hobby’s

Leonor is sportief, ze voetbalt en skiet bijvoorbeeld. Verder is ze – samen met zusje Sofia – fan van Harry Styles, mag ze graag tv-series kijken en hangt ze graag wat rond met vriendinnen. Klinkt inderdaad als het leven van een (net) 18-jarige!

Leonor

LEES OOK: Welke talen spreken de prinsessen thuis?

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @queenletizia

#Royaltynl