Juan Carlos keert terug

Oud-koning Juan Carlos keert speciaal voor kerst terug naar Spanje 

Na maanden in Abu Dhabi geweest te zijn, is oud-koning Juan Carlos weer in Spanje aangekomen. Dit allemaal voor een goede reden: Kerstmis vieren met zijn familie. 

Of het zo gezellig wordt, dat is nog maar de vraag. In Spanje wordt er op dit moment namelijk beweerd dat oud-koning Juan Carlos achter de roddels over koningin Letizia zit. Er wordt gezegd dat zij in het verleden een affaire met haar ex-zwager zou hebben gehad. 

Lees ook: Zit Juan Carlos achter het affaire-schandaal rondom Letizia?

Kerstmis met familie in Spanje vieren

De oud-koning heeft de hitte in Abu Dhabi even ingeruild voor de kou in Madrid. Hij wil niets liever dan thuis bij zijn koninklijke familie zijn met de feestdagen. In Spanje is kerstavond het belangrijkste deel van kerst, dat wordt altijd met veel familie en vrienden gevierd. Naast kerst, wilde hij ook graag op de verjaardag van zijn oudste dochter, Elena, komen. Zij vierde op 20 december haar zestigste verjaardag en dit werd natuurlijk een groot feest in Madrid

Lees ook: Spaanse krant peilt respect Spanjaarden voor Juan Carlos

Terugkomst naar Spanje om slechte gezondheid

De gezondheid van de oud-koning gaat steeds meer achteruit. Er wordt dan ook vaak gespeculeerd over zijn terugkomst naar Spanje, maar zitten de Spanjaarden nog wel op hem te wachten? De afgelopen jaren is Juan Carlos alleen nog maar slecht in het nieuws gekomen. Het werd zelfs zo’n schandaal, dat hij niet anders kon dan het stokje overdragen aan zijn zoon Felipe. 

Ene na het andere schandaal

Zo zou Juan Carlos jarenlang zijn vreemdgegaan en veel minnaressen hebben gehad. Ook zou hij zich bezig hebben gehouden met schimmige financiële zaken, veel driftbuien hebben gehad en meegedaan hebben aan olifantenjacht in Afrika. Na het aftreden is hij Spanje ontvlucht. Op dit moment leeft de 85-jarige oud-koning al jaren een luxe leven in Abu Dhabi, ver buiten de spotlights.

Lees ook: Spaanse demonstranten: ‘vervolg Juan Carlos’

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 24-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl