Juan Carlos

Zit Juan Carlos achter het affaire-schandaal rondom Letizia? 

Koningin Letizia zou in het verleden mogelijk een affaire met haar ex-zwager hebben gehad. In Spanje wordt er nu beweerd dat oud-koning Juan Carlos achter dit nieuws zit. 

Schadelijke roddel  

In de Spaanse dorpen en steden is de mogelijk affaire van koningin Letizia met ex-zwager Jaime Del Burgo hét gesprek van de dag. Het Spaanse koningshuis heeft nog niet gereageerd op dit nieuws en gaan dit waarschijnlijk ook niet doen. Wel wordt schoonvader en oud-koning Juan Carlos er inmiddels van verdacht dat hij deze schadelijke roddel de wereld in heeft geholpen. 

Geen goede band met schoondochter

Oud-koning Juan Carlos en zijn schoondochter Letizia hebben nooit een goede band gehad. Hij kon het maar niet verkroppen dat zijn zoon met een normale vrouw wilde trouwen. Veel liever zag hij een Spaanse vrouw uit een goede familie naast zijn zoon. Vanaf het moment dat zijn zoon Felipe de keuze had gemaakt om serieus met Letizia te worden en zelfs met haar te willen trouwen, was Juan Carlos het hier zeker niet mee eens. Sterker nog, hij had nooit één goed woord voor haar over en had ook geen respect voor haar. Hierdoor werd er door veel mensen in Spanje ook minachtig over Letizia gesproken. Dit veranderde snel toen Juan Carlos zelf slecht in het nieuws kwam. 

Spanish Royals Attend The 30th Anniversary Of Spain Being Part Of European Communities
Oud-koning Juan Carlos en koning Felipe in betere tijden

Groot schandaal

De afgelopen jaren is oud-koning Juan Carlos alleen nog maar slecht in het nieuws gekomen. Het werd zelfs zo’n schandaal, dat hij niet anders kon dan het stokje overdragen aan zijn zoon Felipe. Zo zou Juan Carlos jarenlang zijn vreemdgegaan en veel minnaressen in binnen- en buitenland hebben gehad. Ook zou hij zich bezig hebben gehouden met schimmige financiële zaken, veel driftbuien hebben gehad en meegedaan hebben aan olifantenjacht in Afrika. Na het aftreden is hij Spanje ontvlucht, mede doordat Spanjaarden vonden dat hij moest worden vervolgd. Op dit moment leeft de 85-jarige oud-koning een luxe leven in Abu Dhabi, ver buiten de spotlights. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 19-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl