Koningin Letizia affaire

Koningin Letizia zou jarenlang affaire met ex-zwager hebben gehad

Of koningin Letizia van Spanje dit jaar ook zo rustig aan het kerstmaal als normaal zit, dat is te betwijfelen. De afgelopen weken is er namelijk heel wat onrust veroorzaakt door haar ex-zwager, Jaime Del Burgo (53). Hij beweert dat hij jarenlang een affaire heeft gehad met koningin Letizia. 

Jaime Del Burgo

Jaime Del Burgo was van 2014 tot 2016 getrouwd met de zus van Letizia, Telma Ortiz. Nu is gebleken dat Letizia en Jaime elkaar allang kenden en zelfs een verhouding hadden, en dat wordt natuurlijk als een groot schandaal gezien. In het boek van een Spaanse Royal reporter, dat begin 2024 zal verschijnen, vertelt Jaime dat hij een affaire met koningin Letizia had voor én nadat zij met koning Felipe in het huwelijksbootje stapte. 

Ten huwelijk vragen 

Zo vertelt hij dat hij koningin Letizia in 2000 ontmoette en niet lang daarna een relatie met haar begon. Dit was nog voordat Letizia de toenmalige kroonprins ontmoette. Jaime Del Burgo was zo verliefd op haar, dat hij zelfs het plan had om haar ten huwelijk te vragen. Hij had de ring al gekocht. Door de ontmoeting met kroonprins Felipe kwam het daar niet van, ze koos namelijk voor Felipe. De twee bleken, ook nadat ze getrouwd was met Felipe, elkaar nog in het geheim te zien. 

Telma Ortiz And Family Sighting In Oviedo December 31, 2014
Jaime Del Burgo en Telma Ortiz, zus van koning Letizia, in betere tijden (2014)

Door geheime dienst gevolgd

Volgens Jaime Del Burgo is hij in totaal ruim vijf jaar lang in de gaten gehouden door de Spaanse geheime dienst. Ze zouden zelfs ook in zijn huis in Zwitserland hebben ingebroken, maar zonder succes: alles wat hem aan een relatie met Letizia kon linken, had hij veilig in een kluis opgeborgen. Hij bleef dan ook altijd zwijgen over de affaire, tot nu.

Boek ‘Letizia y yo’ 

Royal reporter Jaime Peñafiel heeft een boek genaamd ‘Letizia y yo’ (Letizia & ik) geschreven over de geheime affaire en liefdesleven van Jaime Del Burgo en de Spaanse koningin. Het boek zal in februari 2024 verschijnen. 

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl