prinses anne

Het uitbundige liefdesleven van prinses Anne

Prinses Anne is al 30 jaar getrouwd met haar echtgenoot Sir Timothy Laurence, maar ze had ook talloze affaires en romances.

Anne had in haar tienerjaren een reputatie als levenslustig en ondeugend, en ze gaf ooit toe dat ze ‘niet ieders idee van een sprookjesprinses’ was. Tot haar tienerliefdes behoorden Gerald Wald, de latere peetvader van prins Harry, en polospeler Sandy Harper. Ze werd ook in verband gebracht met de graaf van Caithness en Brian Alexander, maar geen van deze relaties duurde lang.

Anne viel voor de Olympische ruiter Richard Meade, met wie ze een liefde voor paardrijden deelde, maar ook dat werd niets. De prinses had ook nog een fling met Andrew Parker Bowles, een paar jaar voordat hij in 1973 met Camilla trouwde, al was de relatie nooit serieus.

Passie

In 1968 ontmoette Anne Kapitein Mark Phillips in Mexico City en de twee kregen een band, ook al door hun passie voor paarden. Ze begonnen te daten en vijf jaar later vroeg Phillips de prinses ten huwelijk met een verlovingsring van saffier en diamant. Het stel kreeg samen twee kinderen, zoon Peter in 1977 en dochter Zara in 1981, terwijl hun relatie begon af te brokkelen.

Na de geboorte van Zara zouden Anne en Phillips huwelijksproblemen hebben en beiden zouden verwikkeld zijn in affaires. Philips bedroog Anne en verwekte in 1985 een kind bij de Nieuw-Zeelandse kunstlerares Heather Tonkin.

Affaire

Anne kreeg een relatie met haar getrouwde politiebeschermer Peter Cross, die met haar begon te werken in 1979. Een jaar later werd Cross uit zijn functie ontheven wegens geruchten dat hij te close was geworden met de prinses.

Maar vier jaar later verkocht hij zijn verhaal en beweerde dat hij voor de TV knuffelde met de Prinses, die onder de naam Mrs Wallis contact met hem opnam.

Daarna had ze een affaire met Tim Laurence, de voormalige adjudant van de koningin, die haar tweede echtgenoot werd.

In 1989, toen ze nog steeds getrouwd was met Phillips maar het stel gescheiden leefde, werd een verzameling liefdesbrieven van Laurence uit haar aktetas gestolen en aan een krant aangeboden. Een politieagent in de zaak, Roy Ram, herinnerde zich later: ‘Ze waren er open over, ze schaamden zich niet voor hun relatie.’

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

eloise
KLIK HIER

Mirror/Getty Images

#Royaltynl