Prinses Anne: Bloederig drama

Zorgen om kinderen royals.

Het gebeurt maar zelden dat de hard werkende princess royal negatief in het nieuws komt – maar met honden is het regelmatig mis. Ook nu weer.

Tijdens een fazantenjacht op het landgoed Sandringham had Anne haar Engelse bullterrier niet onder controle. Het dier zette zijn tanden in de hond van de jachtopziener. Volgens getuigen leidde dat tot bloederige toestanden, met schreeuwende omstanders die probeerden de  terrier los te rukken.

‘Hij rende over het veld recht op de hond van de jachtopziener af en greep zijn oor,’ zei een getuige. ‘De bullterrier ging er helemaal los op. Er was veel bloed en veel geschreeuw. Het duurde even om de hond van het oor af te krijgen, omdat hij zijn tanden erin had gezet.’

‘Iedereen was uiteindelijk in orde, maar de sfeer was daarna enige tijd uiterst gespannen. Een flink aantal mensen vroeg zich af wat als het Charlotte of George of een van de kinderen was geweest in plaats van een andere hond.’

Anne was 21 jaar geleden de eerste royal die door een rechtbank werd veroordeeld. Dat gebeurde wegens een overtreding van de wet op gevaarlijke honden. Haar bullterrier Dotty had twee kinderen gebeten. Een jaar later viel een andere terriër van Anne, Florence, een corgi van de koningin aan, die moest worden afgemaakt.

Het incident is extra pijnlijk, doordat de afgelopen week in het VK bij verschillende incidenten mensen door honden zijn doodgebeten of ernstig verwond.

LEES OOK:

ZOVEEL AFSPRAKEN HAD PRINSES ANNE DIT JAAR

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: The Sun