Thailand Royalty

Schandaaltje: Thaise koning betaalde geen belasting over tweede huis

De vorst blijkt jarenlang geen belasting over zijn huis in het Duitse Beieren te hebben betaald. Een lokaal gemeenteraadslid heeft dat ontdekt. Ze wil nu de burgemeester helpen de verschuldigde bedragen alsnog te innen.

Vajiralongkorn kwam afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws – en tevens in relatie tot overwinteringsplek Duitsland – doordat hij in Beieren vakantie vierde. En dat deed met een harem van vrouwen om zich heen. Zijn (eerste) vrouw zat ondertussen in een eigen vakantieoord, in Zwitserland. Gevreesd werd dat de Thaise koning onder meer Thaise politiek zou bedrijven vanuit Duitsland, iets dat niet toegestaan is.

Uiteindelijk droop de vorst – na meermaals flitsbezoekjes aan zijn eigen land te hebben gebracht in het najaar – af en vestigde hij zich weer in Thailand. Daar maakt hij de afgelopen tijd veel uitjes met zijn ‘bijvrouw’, Sineenat. En naar nu blijkt is zijn eigen vakantiehuis in Beieren, Duitsland, dus jarenlang niet belast geweest. Ambtenaar Lucie Vorlickova, die ontdekte dat er nog veel belasting verschuldigd is, wil de bedragen alsnog gaan vorderen bij de vorst.

Volgens lokale makelaars zou de belasting van de 1400 m2 grote villa van Vajiralongkorn jaarlijks op zo’n 100.000 euro uitkomen. Voor de duidelijkheid: afgelopen jaar verkoos hij veelal een skihotel-resort tot zijn ’thuis’, omdat daar meer ruimte was voor zijn totale entourage dan in het Beierse huis waarover de belasting nog moet worden geïnd.

Thailand Royalty

LEES OOK:

Thaise koning matcht zijn kleding met zijn bijvrouw

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA