×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Opmerkelijk: Thaise koning verblijft in luxe hotel in Duitsland

  Onder meer 20 vrouwen zijn met de koning meegereisd naar wintersportoord

  Opmerkelijk: Thaise koning verblijft in luxe hotel in Duitsland

  In Duitsland is wat ophef ontstaan, nadat bekend is geworden dat de Thaise koning Vajiralongkorn er met zijn hele gevolg in een 4-sterren-hotel verblijft. Maar het hotel heeft speciale toestemming gekregen om het gezelschap te mogen huisvesten.


  Omdat de groep niet van samenstelling verandert, wordt deze nu geaccepteerd als enige groep toeristen in het luxe hotel. Het gaat om Grand Hotel Sonnenbichl in wintersportoord Garmisch-Partenkirchen. Dit ligt in Beieren, in het zuidoosten van Duitsland.

  De Thaise koning en zijn gevolg mogen het hotel nu tijdelijk zien als woonhuis. Dit is een benoeming die speciaal tijdens de Corona-crisis geldt. Het houdt niet in dat de koning er nog weken- of maandenlang zal verblijven. Overigens is deze koning niet onbekend met en in Duitsland, hij besteedt er vaker vrije tijd en schijnt zelfs een tweede huis te hebben bij onze oosterburen. In Thailand is het onbegrip groeiend: ‘waarom is onze koning niet hier om de Corona-crisis te bezweren?’.

  Lees ook:

  Ook in Duitsland zijn natuurlijk maatregelen getroffen om Corona te bestrijden. Zo gelden er onder meer uitgaansbeperkingen. Toch is Vajiralongkorn al meermaals buiten gespot, bij het doen van leuke uitjes in de regio. Eerder kwam de koning juist positief in het nieuws, toen hij 100 beademingsapparaten schonk aan Thaise ziekenhuizen.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  24 maart 2020 - 11:10