Opmerkelijk: Thaise koning verblijft in luxe hotel in Duitsland

In Duitsland is wat ophef ontstaan, nadat bekend is geworden dat de Thaise koning Vajiralongkorn er met zijn hele gevolg in een 4-sterren-hotel verblijft. Maar het hotel heeft speciale toestemming gekregen om het gezelschap te mogen huisvesten.

Omdat de groep niet van samenstelling verandert, wordt deze nu geaccepteerd als enige groep toeristen in het luxe hotel. Het gaat om Grand Hotel Sonnenbichl in wintersportoord Garmisch-Partenkirchen. Dit ligt in Beieren, in het zuidoosten van Duitsland.

De Thaise koning en zijn gevolg mogen het hotel nu tijdelijk zien als woonhuis. Dit is een benoeming die speciaal tijdens de Corona-crisis geldt. Het houdt niet in dat de koning er nog weken- of maandenlang zal verblijven. Overigens is deze koning niet onbekend met en in Duitsland, hij besteedt er vaker vrije tijd en schijnt zelfs een tweede huis te hebben bij onze oosterburen. In Thailand is het onbegrip groeiend: ‘waarom is onze koning niet hier om de Corona-crisis te bezweren?’.

Lees ook:

Ook in Duitsland zijn natuurlijk maatregelen getroffen om Corona te bestrijden. Zo gelden er onder meer uitgaansbeperkingen. Toch is Vajiralongkorn al meermaals buiten gespot, bij het doen van leuke uitjes in de regio. Eerder kwam de koning juist positief in het nieuws, toen hij 100 beademingsapparaten schonk aan Thaise ziekenhuizen.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen