Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds. Hij zou naar verluidt in een hotel in Garmisch-Partenkirchen verblijven met een hele rits aan maîtresses, die van hem allemaal een militaire rang zouden hebben gekregen en een nummer dat hun plek in het koninklijke harem aangeeft. Zijn vrouw, koningin Suthida, houdt zich op enige afstand en verblijft in Zwitserland.

Verblijf in Duitsland

Journalist, wetenschapper en biograaf Andrew MacGregor Marshall onthulde woensdag de schandalen die zich voltrekken in hotel Sonnenbichl. Het hotel staat volledig ter beschikking van de koning en de details van het verblijf waren schokkend en sappig tegelijkertijd. Vajiralongkorn is sinds 2016 stamgast in het hotel, maar sinds 2007 verblijft hij het grootste gedeelte van het jaar in Beieren. Af en toe vliegt hij een paar dagen naar Thailand, maar echt alleen voor belangrijke plechtigheden.

Special Air Service

MacGegror Marshall ging op onderzoek uit en kwam erachter dat de koning zijn maîtresses verzameld in een militair regiment genaamd de SAS, oftewel de Special Air Service. Ze wonen bij hem in het hotel, waar de koning de gehele vierde verdieping voor zichzelf heeft en waar hij de vrouwen af en toe bij hem uitnodigt om te ontspannen.

Vrouwen met nummers

Veel van de vrouwen komen uit de Koninklijke Garde. Ze hebben allemaal een nummer, vanaf SAS01 voor de hoogte in de koninklijke gunst en rang. Ook hebben de dames allemaal een koninklijke achternaam gekregen, namelijk ‘Sirivajirabhakdi’. Bij een onderzoek in 2017 bleken maar liefst elf vrouwen met die achternaam een militaire promotie te hebben gekregen. Van majoor Prapassorn Sirivajirabhakdi tot luitenant Onanong Sirivajirabhakdi, er zijn inmiddels vijftien namen bekend. Koi, de ‘koninklijke bijvrouw’, maakte daar ook deel van uit maar werd vorig jaar publiekelijk aan de kant gezet.

Thai steeds meer op de hoogte

In Thailand staan er zware straffen op negatieve berichtgeving over het koningshuis waardoor de schandalen in eerste instantie grotendeels verborgen bleven. Via de buitenlandse media zijn echter steeds meer Thai op de hoogte van het gedrag van hun koning.

 

Lees ook:

Thaise autoriteiten slagen er steeds minder in om creatief gecamoufleerde kritiek te censureren.

Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen