Thailand Royalty

Ongekend: Thaise koning bezoekt gevangenis waar zijn ‘bijvrouw’ vastzat

Sineeat (35) zat zelf kortgeleden nog in deze vrouwengevangenis. Ze kreeg een straf opgelegd voor ongehoorzaamheid en het ondermijnen van koningin Suthida. Want… ze was toen al in beeld als bijvrouw voor Vajiralongkorn. Wat een verhaal!

Deze bijvrouw kwam in de zomer van 2019 opeens in beeld. Vajiralongkorn was toen nog maar net gekroond én een vierde (!) huwelijk aangegaan. Sineeat mocht ‘erbij’ en werd steeds vaker samen met de Thaise vorst gezien. Het plezier was echter fragiel, zo blijkt wel uit de straf die ze na die zomer nog kreeg.

Wegens het ondermijnen van de positie van Suthida, koningin en één van Vajiralnongkorns echtgenotes, en vanwege ongehoorzaamheid moest Sineeat de cel in. Wat ze dan precies verkeerd deed, is niet bekend. Wel is bekend dat de hiërarchie in Thailand erg belangrijk is. In principe mag zo’n bijvrouw niet vóór de ‘echte’ vrouw op straat gaan lopen, bijvoorbeeld.

De twee ‘love birds’ maakten het blijkbaar weer goed. Hij liet haar na haar straf zelfs overvliegen naar Duitsland, waar bij lange tijd verbleef en vakantie vierde. En nu bezochten ze dus samen Lat Yao, de vrouwengevangenis in kwestie. En dat niet alleen, beiden deden er (een beetje) vrijwilligerswerk. Dat maakt een en ander extra bijzonder, want niet eerder is de Thaise vorst gezien met een bezem in zijn handen. Of überhaupt fysieke arbeid verrichtend.

Het is niet bekend wat het doel van het bezoekje aan de gevangenis was. Er werd door Vajiralongkorn en Sineeat wel nog met gevangenen gepraat. Een charme-offensief? Een idee van Sineeat om haar royal vriendje te laten zien waar ze opgesloten zat? Wie zal het zeggen.

Thailand Royalty

LEES OOK:

Deze royal blijft binnen vanwege het winterweer

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA