Thailand Monarchy

Opvallend: Thaise koning matcht zijn kleding met zijn bijvrouw

Vajiralongkorn van Thailand houdt van meer dan één vrouw, zo veel is duidelijk. Op de 36ste verjaardag van bijvrouw Sineenat nam hij haar mee naar de koninklijke pier én droeg hij nagenoeg dezelfde kleuren als zij.

De vorst is zelf 68 jaar. Bijna twee keer zo oud als deze bijvrouw dus. Zijn ‘echte’ vrouw Suthida trekt de afgelopen tijd zo’n beetje haar eigen plan. Zij is zelfstandig ‘op tournee’ door het land geweest en wordt minder aan de arm van haar man gespot. Des te meer ruimte voor Sineenat, de bijvrouw dus.

Zij is vandaag jarig – 36 – en als uitje bedacht Vajiralongkorn dat het vrijlaten van vogels en vissen in de Chrao Phraya-rivier in Bangkok wel leuk zou zijn. Dit is een symbolische handeling om geluk voor de jarige te krijgen. Samen naar de ‘koninklijke pier’ dus, gelegen langs de rivier.

Opvallend is dat Vajiralongkorn zich steeds vaker kleedt in de stijl en kleuren van Sineenat. Vandaag was dat overduidelijk lichtblauw. Wat vind jij van het stel? Overigens heeft ook Sineenat zich te houden aan allerlei protocollen en een strikte hiërarchie. Toen ze al de tweede vrouw van de vorst was, liep ze eens te dicht bij zijn eerste vrouw – terwijl die een prominentere plek heeft – en toen werd ze de gevangenis ingegooid. Diezelfde gevangenis bezocht ze laatst samen met Vajiralongkorn weer… ze deden er zelfs wat schoonmaakwerk. Ongekend, voor een Thaise vorst.

De Thaise koning en zijn jarige liefje, op de koninklijke pier. Ze staan op het punt vissen hun vrijheid terug te geven. Geheel toepasselijk is Sineenats bijnaam: dat is Koi.

Thailand Monarchy

LEES OOK:

Zo ziet Letizia’s eerste echtgenoot eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA