letizia

Zo ziet Letizia’s eerste echtgenoot eruit

Alonso Guerrero Pérez heet hij. Geboren in 1962. Schrijver en docent van beroep. Hij en Letizia van Spanje trouwden in 1998, maar scheidden alweer in 1999. en zo ziet hij er uit…

Misschien weet je van Letizia – die getrouwd is met de Spaanse koning Felipe – dat ze journaliste van beroep is. Ze had al vroeg belangstelling voor de journalistiek, een vak dat haar vader en grootvader lang beoefend hadden. Nadat ze de middelbare school had afgerond in haar geboorteplaats Oviedo, begon ze in 1990 aan haar studie journalistiek aan de Universiteit van Madrid.

Letizia in Mexico

Ze behaalde haar master in het vak audiovisuele media. Na haar studie in Spanje volgde ze nog een doctorale studie in Mexico waar ze ook voor een krant ging werken. Na haar terugkomst uit Mexico begon ze haar journalistieke carrière pas echt bij La Nueva España, een krant uit Asturië. Daarnaast werkte ze nog als editor bij het Spaanse nieuwsagentschap EFEZe was voor de Spaanse versie van CNN zelfs nieuwslezeres.

Letizia’s vader ook journalist

Ook Letizia’s vader was journalist. In die kringen, van nieuws en schrijven, ontmoette ze dan ook haar eerst man. Alonso Guerrero Pérez is zelf schrijver én geeft literatuurles op de middelbare school. Alonso is precies 10 jaar ouder dan Letizia. Hij komt uit 1962, zij uit 1972.

Gemeentehuis

Toen ze trouwden in 1998, waren ze al 10 jaar aan het daten geweest. De plechtigheid was klein en simpel en werd in een gemeentehuis voltrokken, en dus niet zoals bij veel Spanjaarden in die tijd in de kerk. Maar zelfs zo’n lange tijd samen was geen garantie voor een lang en succesvol huwelijk. Want slechts een jaar later, in 1999, scheidde het koppel alweer.

Benieuwd naar deze Alonso? Dat waren wij ook, dus we doken de fotoarchieven in.

Letizia en Alonso toen ze samen waren. Ze ziet er natuurlijk nog steeds geweldig uit, maar hier heeft ze nog wel een heel jong koppie!

Letizia En Alonso Foto 1

En inmiddels ziet Alonso er zó uit. Wat grijze haren rijker, maar nog duidelijk dezelfde trekken.

Alonso Foto 2

LEES OOK:

Charlene is 43 jaar geworden! 3 kenmerkende foto’s van haar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, The Royals Forum, Daily Mail, GettyImages

Leestip

BESTEL HIER