3x Spaanse prinsessen in hun trouwjurk

Weet jij nog welke jurk Letizia droeg toen ze met Felipe in het huwelijksbootje stapte? Wij zetten haar mooie jurk, die van schoonzus Cristina én van schoonzus Elena op een rijtje, Genieten!

Je trouwjurk kiezen is natuurlijk een big deal. En als je een royal wedding gepland hebt (of: laat plannen) komen er vaak ook nog eens allerlei voorschriften om de hoek kijken. Zo wordt in katholiek Spanje bij voorkeur het kerkelijk huwelijk voltrokken met een trouwjurk die schouders en decolleté netjes bedekt. En soms wordt een koninklijke bruiloft over wel 3 dagen ‘uitgesmeerd’, onder meer om alle gasten te kunnen begroeten, officiële foto’s te kunnen nemen en met een selecter gezelschap van een ontbijt of lunch te genieten op dag 2 of 3.

We zetten vandaag nog eens in de spotlights: de trouwjurk van Letizia (22 mei 2004), Cristina (4 oktober 1997) en Elena (18 maart 1995). Heerlijk, even wegdromen bij de couture en de jonge koppies!

Letizia en Felipe zijn inmiddels bijna 17 jaar getrouwd. Ze droeg op dé dag een jurk van de Spaanse ontwerper Manuel Pertegaz. In het oog sprong vooral de hoge, opstaande kraag van de prachtige, formfitting zijden jurk.

Letizia In Trouwjurk

Zus van Felipe en dus schoonzus van Letizia – Cristina – trouwde in 1997 met professioneel handballer Iñaki Urdangarín. Hij zit overigens al een tijdje vast, wegens verduistering en fraude. Christina’s trouwjurk werd ontworpen door Lorenzo Caprile. En dát is dan weer 1 van Letizia’s favo designers voor ‘normale’ kleding.

Cristina In Trouwjurk

En dan prinses Elena. De oudste dochter van Sofía en Juan Carlos. Ze trouwde in 1995 met Jaime de Marichalar y Saenz de Tejada en kreeg met hem een zoon en een dochter. Het paar scheidde echter in 2007. In Nederland is Elena iets minder bekend, maar wellicht gaat daar nog eens verandering in komen. Op haar trouwdag koos ze voor een jurk van Petro Valverde, wederom een Spaanse ontwerper. Bijzonder detail is de wat vierkante neklijn.

Elena In Trouwjurk

LEES OOK:

Zoet: Eugenie blikt terug op verloving met Jack

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Hello!, Pinterest, Teller Report