Thailand Royalty

Thaise koningshuisfans worden geconfronteerd met tweede vrouw van Thaise koning

Het is geen heel doorsnee koningshuis, daar in Thailand. Na zijn maandenlange verblijf in een luxe resort in Duitsland, omringd door een harem van vrouwen, wordt de Thaise koning deze week juist bijzonder veel gespot met zijn ’tweede vrouw’, Sineenat.

Thaise bronnen melden dat koningsgezinde Thai juist net een beetje aan zijn ‘eerste vrouw’, koningin Suthida, gewend waren geraakt. Zij trekt er echter in haar eentje op uit de laatste tijd. Ruim baan voor de ‘tweede vrouw‘ van Vajiralongkorn, genaamd Sineeat. “Voor wie moeten wij zijn?” schijnt een trouwe volger van het Thaise koningshuis zich hardop te hebben afgevraagd.

Kritiek op de monarchie in het land ligt gevoelig. En zelfs berichtgeving over de kritiek wordt vaak zo lang als mogelijk tegengehouden of gepareerd. 2020 stond in het teken van schandaal na schandaal voor de Thaise vorst. Althans, zeker vanuit Westers perspectief. Vajiralongkorn boekte een luxe resort-hotel in Beieren, om het grootste deel van het jaar te verblijven. En was daar niet alleen, hij had een keur aan ‘zorgvuldig geselecteerde’ mooie dames om zich heen. Ondertussen verbleef zijn ‘eerste vrouw’ in Zwitserland. Er kwam kritiek op hun langdurige verblijf in het buitenland. Deels omdat de koning beter in eigen land de coronacrisis had kunnen bezweren, er had moeten zijn voor zijn volk. En deels omdat menig Duitser het maar niets vond dat zo’n flamboyante vorst in hun land kwam feestvieren en er mogelijk vanuit zijn luxe hotel alsnog politiek bedreef.

Vajiralongkorn is de eerste Thaise vorst in zo’n 100 jaar die een bijvrouw heeft. In mei van dit jaar werd Suthida opeens geïntroduceerd, en al verwijzen we naar haar als zijn ‘eerste vrouw’, in werkelijkheid is zij zelfs al zijn 4de (!) echtgenote. Zij was stewardess bij Thai Airways, voordat ze opeens tot koningin gekroond werd. Ook liefje Sineeat werd afgelopen zomer naar Duitsland gevlogen. En in oktober keerde de koning met beide dames terug naar Thailand. Daar werd hij aanvankelijk nog met zowel Suthida als Sineeat gezien – waarbij Sineeat altijd wat meer achteraan liep, een duidelijke hiërarchie – maar aangezien Suthida inmiddels op eigen kracht door het land trekt en daarbij de harten van de Thai wint (ze zou benaderbaar en vriendelijk zijn), is het dus Sineeat die Vajiralongkorn steeds mag vergezellen nu.

Snap jij het nog?

Vajiralongkorn met Suthida

En met Sineeat

Thailand Royalty

LEES OOK:

5x dit deden de royals met Kerst

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA