Prinses Kate van Wales. Royalty online

Prinses Kate zit niet stil en ‘werkt vanuit bed’

Catherine van Wales (42) toont flink wat doorzettingsvermogen. Hoewel ze momenteel herstelt van een buikoperatie, schijnt ze naar verluidt toch vanuit bed aan het werk te zijn.


Kate Middleton onderging onlangs een buikoperatie om redenen die nog niet bekend zijn. Ze bleef twee weken in het ziekenhuis voor herstel. Onlangs werd ze ontslagen om thuis verder te herstellen en rust te nemen tot aan Pasen. Desondanks lijkt het erop dat ze moeite heeft om stil te zitten. Volgens een bron binnen het paleis is de prinses van Wales ‘weer aan het werk is vanuit haar bed’ in Adelaide Cottage op het landgoed Windsor. Ze bereidt zich voor op haar terugkeer rond Pasen. Dat schrijft Daily Express UK.

Lees ook: Dít is waar prinses Kate verblijft tijdens haar herstel: ‘Geen ideale plek’

Niet in het openbaar verschijnen

De bron voegt eraan toe dat de prinses van Wales al ‘afspraken aan het plannen is en met haar team spreekt’ om zich voor te bereiden op haar terugkeer. Toch houdt Kensington Palace vol dat de royal niet in het openbaar zal verschijnen totdat ze volledig is hersteld.

De operatie was van tevoren gepland, maar werd zo geheim gehouden dat zelfs haar naaste adviseurs niet wisten dat ze onder het mes zou gaan. Zij en haar man, prins William, wilden namelijk graag de privacy behouden. De drie kinderen van het paar, prins George (10), prinses Charlotte (8) en prins Louis (5), bezochten hun moeder niet in de London Clinic, maar hadden naar verluidt wel contact met haar via FaceTime tijdens haar verblijf.

Gezondheid koning Charles

Tijdens haar ziekenhuisverblijf kreeg ze wel bezoek van haar schoonvader, koning Charles. Hij lag in dezelfde periode in hetzelfde ziekenhuis vanwege een vergrote prostaat. Toen ontdekten artsen echter een andere zorgwekkende aandoening – gisteren maakte Buckingham Palace bekend dat de koning kanker heeft. Verdere details maakt het paleis niet bekend.

Lees ook: Prins William legt werk neer om voor Kate te zorgen

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl