KONING CHARLES kanker

NU: Koning Charles heeft kanker

Bij koning Charles is kanker vastgesteld. Buckingham Palace heeft laten weten dat vandaag de behandelingen van start zijn gegaan.

Vorige week werd koning Charles aan zijn vergrote prostaat geopereerd. Hij verbleef toen drie dagen in het ziekenhuis. Daarna ging hij aan zijn herstel werken.

Post op Instagram

In een post op Instagram laat Buckingham Palace het volgende weten: “Tijdens de recente ziekenhuisprocedure van de koning voor een goedaardige prostaatvergroting werd een ander punt van zorg opgemerkt. Daaropvolgende diagnostische tests hebben een vorm van kanker geïdentificeerd. Zijne Majesteit is vandaag begonnen met een schema van reguliere behandelingen, gedurende welke periode hem door artsen is geadviseerd om taken in het openbaar uit te stellen. Gedurende deze periode zal Zijne Majesteit zoals gewoonlijk de staatszaken en het officiële papierwerk blijven afhandelen.”

Lees ook: Charles en Camilla hopen op een toekomst zonder kanker

Publiekelijk begrip

Het gaat verder: “De koning is zijn medisch team dankbaar voor hun snelle interventie, die mogelijk werd gemaakt dankzij zijn recente ziekenhuisprocedure. Hij blijft volkomen positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk weer zijn volledige publieke taak op zich te nemen. Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen zijn diagnose te delen om speculatie te voorkomen en in de hoop dat dit het publieke begrip kan vergroten voor iedereen over de hele wereld die door kanker wordt getroffen.”

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus