Prinses Kate van Wales. Royalty online

Dít is waar prinses Kate verblijft tijdens haar herstel: ‘Geen ideale plek’

Prinses Kate (42) is maandag uit het ziekenhuis ontslagen om thuis te herstellen. Maar de koninklijke residentie, Adelaide Cottage in Windsor Great Park uit 1831 ‘is misschien niet de beste plek’ voor Catherine van Wales.

De koninklijke residentie deelt ze met haar man prins William en hun drie kinderen. Het pand dat gebouwd in 1831 voor de vrouw van William IV, koningin Adelaide, is echter mogelijk niet de meest geschikte keuze voor Kate vanwege de kou. Dat beweert een koninklijke expert.

Koudste plek

Voormalig BBC koninklijke correspondent Michael Cole vertelde aan GB News dat het familiehuis ‘absoluut geen ideale plek’ is voor herstel na een operatie. Zo vertelt hij dat Rosemary Townsend in haar memoires omschreef dat ‘het de koudste plek was die ze ooit’ in haar hele leven had meegemaakt. “Dus misschien niet de beste plek voor Kate om beter te worden, vooral in deze vrij koude winter die we momenteel beleven.”

Adelaide Cottage Royalty Online
© Shutterstock
Adelaide Cottage Black And White Royalty Online
Adelaide Cottage Black And White Royalty Online

Verhuizen naar Adelaide Cottage

Het gezin verhuisde van Kensington Palace naar Adelaide Cottage in de zomer van 2022. Hun voorkeur ging uit naar een woning die geen renovatie of extra beveiligingsregelingen vereiste. In tegenstelling tot prins Harry en Meghan Markle, die £2,6 miljoen uitgaven aan de renovatie van het nabijgelegen Frogmore Cottage. Bovendien werden vier slaapkamers voldoende geacht, aangezien er geen personeel inwoonde. In plaats daarvan reizen medewerkers naar het pand wanneer hun diensten nodig zijn.

Lees ook: Prinses Kate’s operatie kwam als een verrassing

Adelaide Cottage heeft nog steeds de originele kenmerken, waaronder een marmeren Graeco-Egyptische open haard en een hoofdslaapkamer met een gewelfd plafond met vergulde dolfijnen en touwornamenten hergebruikt van het koninklijke jacht Royal George. Verder heeft het pand zeven afgesloten ingangen en uitgangen naar Windsor Castle, zodat het gezin in alle privacy kan komen en gaan.

Tip van de redactie

Zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

Affiliate producten koppelen aan je bericht/pagina met de klassieke editor

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES/SHUTTERSTOCK

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty