Kensington Palace eert Irish Guards op St. Patrick’s Day

The Irish Guards (bijnaam: the Micks) is een Iers regiment dat wereldwijd actief is, soms onder zware omstandigheden. Vandaag is St. Patrick's Day, de nationale feestdag van Ierland. En daarom zet Kensington Palace de guards in het zonnetje.

Op het Instagram-account van Kensington Palace zijn 8 foto’s geplaatst. Die laten zien waar de Irish Guards zoal aan het werk zijn. Dat is onder meer in Zuid-Sudan en in Irak. Het motto van dit regiment is ‘Quis Separabit?’, oftewel: ‘Wie zal ons scheiden?’ – afgeleid van een vertaling uit de Bijbel.

https://www.instagram.com/p/B91DzVZFjgy/

St. Patrick’s Day is in Ierland een enorme happening. Normaal gesproken dan. Ook in Ierland heerst corona en zijn de grotere evenementen afgezegd. Toch zijn meerdere kroegentochten (‘pubcrawls’) er wel doorgegaan. Zelfs biergigant Guinness kwam met een tv-commercial waarin ze min of meer aangeven dat die grotere vieringen, met parades en alles, wel weer een keer komen. Dat het nu vooral verstandig is om gezond te blijven. En om je naasten lief te hebben.

Lees ook:

 

Beeld: Instagram @kensingtonroyal, ANP/EPA