×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjeverenigingen: we gaan digitaal brainstormen over Koningsdag

  Nu Koningsdag in Maastricht niet doorgaat is een plan B nodig

  Oranjeverenigingen: we gaan digitaal brainstormen over Koningsdag

  Corona heeft al menig evenement getroffen. En uitgerekend op Koningsdag komen natuurlijk grote groepen mensen samen. De Oranjeverenigingen in ons land bekijken nu de eventuele alternatieven.


  De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen gaat zodra het kan met de leden een brainstormsessie houden. En die vindt dan natuurlijk digitaal plaats, want samenkomen is nu geen optie.

  Voorzitter van de bond, Pieter Verhoeve, is tevens burgemeester van een stad: Gouda. Hij benadrukt dat de verenigingen nadrukkelijk geen grote publieksevenementen meer willen organiseren. Maar wél nadenken over andere uitingen van feestelijkheid. Te denken valt aan vlaggen. “Niet alleen voor de koning, maar ook voor al die artsen, hulpverleners en al die anderen die nu zo druk bezig zijn met het beperken van de coronacrisis”, aldus Verhoeve.

  Lees ook:

  De beperkingen die ons land kent, gelden tot en met 6 april, maar het advies van de bond is om ook op Koningsdag, 27 april, geen grote activiteiten te laten doorgaan. En natuurlijk zeker niet die waar meer dan 100 mensen aanwezig zouden zijn. Met de digitale brainstorm willen de verenigingen op zoek naar alternatieven die “waardevolle momenten van gemeenschapszin” zullen opleveren. Eén van de mogelijkheden is zelfs een ‘digitale viering’ van de feestdag.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  17 maart 2020 - 09:52