kate recept kerst

Prinses Kate’s operatie kwam als een verrassing

Prinses Kate (42) herstelt van een geplande buikoperatie in de privékliniek in Londen. De ingreep van de prinses van Wales kwam als een verrassing voor degenen die dicht bij de koninklijke familie staan. Dat schrijft ‘People’.

Kate Middleton verraste de wereld – en de meesten om haar heen – toen het paleis op 17 januari aankondigde dat ze was opgenomen in het ziekenhuis.

Geplande operatie

De prinses van Wales werd eerder opgenomen in de London Clinic voor ‘geplande buikoperatie’. Toch was er slechts drie weken eerder geen enkele hint van een naderend probleem toen Kate op kerstochtend naast prins William en hun kinderen prins George (10), prinses Charlotte (8) en prins Louis (5) verscheen. Kate straalde toen ze mensen begroette, lachte en vrolijke gesprekken voerde met het publiek na een kerkdienst.

Catherine Middleton Hospital Royalty style dress outfit hospital
Catherine Middleton Hospital Royalty

Lees ook: Dít zijn al 20 jaar de favoriete laarzen van Kate 

Geen indicatie

Binnen hun bredere kring van familievrienden was er geen indicatie dat er iets mis was, en het zorgvuldig bewaakte nieuws over Kate’s situatie kwam zelfs als een verrassing voor degenen die nauw samenwerken met de koninklijke familie.

Rond Oud & Nieuw brachten ze tijd door met Kate’s familie. Daarna hebben ze Kate’s 42e verjaardag nog privé gevierd. De volgende dag keerden George, Charlotte en Louis terug naar hun school, Lambrook.

Toen William echter op 11 januari zijn publieke taken hervatte, werd duidelijk dat sommige verwachte openbare verplichtingen voor prinses Kate niet bevestigd waren – en achter de schermen waren er wijzigingen in de planning en groeiende bezorgdheid.

Kate Middleton ziekenhuis operatie
Kate Middleton, december 2023

Lees ook: In dít luxe ziekenhuis ligt Kate Middleton

Volgens het paleis zou Catherine Middleton zo’n ’10 tot 14 dagen’ in het ziekenhuis moeten blijven voordat ze naar huis terugkeert om haar herstel voort te zetten. Naar verwachting hervat ze ‘haar publieke taken na Pasen’.

Lees ook: Harry: “William en Kate niet uit liefde getrouwd.”

Tip van de redactie

Zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

Affiliate producten koppelen aan je bericht/pagina met de klassieke editor

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty