George

Prins George heeft een spannende schoolweek

Het Britse schoolsysteem zit wat anders in elkaar dan het Nederlandse. George is 10 jaar en heeft deze week al instaptoetsen voor zijn vervolgonderwijs.

De pas 10-jarige zoon van Kate en William zit net als zijn jongere zusje Charlotte en broertje Louis op de Lambrook-school. Een privéschool van het soort dat ‘prepschool’ wordt genoemd. Voorbereidend op hoger onderwijs. En precies dat wordt deze week wel bijzonder duidelijk voor George. Hij heeft namelijk ‘entrance exams’. Niet helemaal vergelijkbaar met onze CITO-toets, maar wel een belangrijk meetmoment.

Vakken

Maar liefst 4 vakken komen aan de beurt voor George zijn toetsen. En dat zijn Engels (lezen, begrip en grammatica), wiskunde, verbaal redeneren en niet-verbaal redeneren. Die laatste 2 zijn vakken om te leren om constructief te denken. En creatief om te gaan met de geboden tools. Dat wordt gezien als waardevoller dan bijvoorbeeld alleen woordjes leren en herkennen.

Prins George

Een drukke en ongetwijfeld best spannende week voor prins George dus! Hij kan natuurlijk wel aan zijn zusje vertellen wat haar over een jaar of 2 te wachten staat, als zijn entrance exams eenmaal achter de rug zijn. Het duurt overigens nog een jaar of 3 voordat George daadwerkelijk doorstroomt naar vervolgonderwijs. Met goede resultaten voor dit soort toetsweken is de kans groter om toegelaten te worden op de betere scholen. Kate is thuisgebleven om George te steunen deze week, hubby William is in Singapore om prijzen uit te reiken voor zijn stichting.

Ontwerp Zonder Titel 1

LEES OOK: Meghan en Harry in privéjet met déze sterren

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Bron: Hello! Beeld: ANP, Instagram @princeandprincessofwales

#Royaltynl