Prins William En Catherine scheiden

Harry: “William en Catherine niet uit liefde getrouwd”

Volgens een bekende royalty watcher zal het nog lang duren voordat Prins William weer op goede voet komt met zijn broer Harry. En vooral vanwege een kwetsende opmerking die zijn jongere broer maakte over Catherine.

Robert Hardman, royalty watcher en auteur van het onlangs verschenen boek “The Making of a King: King Charles III” beweert dat William vindt dat zijn broer Harry een openlijke aanval heeft gedaan op zijn vrouw, Catherine Middleton. Volgens William is dat het laagste van het laagste wat hij had kunnen doen.

In de Netflix documentaire reeks Harry en Meghan (2022) zei Harry: “Voor veel mensen in de familie, met name natuurlijk de mannen, bestaat de verleiding of de neiging om te trouwen met iemand die in het plaatje past in plaats van te kiezen voor iemand voor wie je wellicht voorbestemd bent. (…) Dat is het verschil tussen beslissingen nemen met je verstand of met je het hart.” Hij voegde eraan toe: “Mijn moeder nam zeker het grootste deel van haar beslissingen, zo niet allemaal, vanuit haar hart. En ik ben de zoon van mijn moeder.”

Lees ook: Meghan Markle maakt zich zorgen

William en Catherine niet uit liefde getrouwd

Harry noemde geen namen van leden van het koningshuis die volgens hem niet uit liefde zijn getrouwd. Hardman beweert echter dat William de uitspraak interpreteerde als een aanval op zijn eigen huwelijk. “Harry ging hier vol in de aanval op Catherine. Voor William was dit het allerlaagste,” schrijft Hardman in zijn boek.

William En Catherine scheiden
William En Catherine

Diepe wonden

In een interview met Us Weekly zei Hardman: “Het heeft duidelijk diepe wonden geslagen, zowel de opmerkingen in de Netflix-serie met Harry en Meghan, als in Harry’s boek, “Spare.” Het zaaien van twijfel over de keuze van de vrouw van je broer is heel duidelijk vragen om moeilijkheden.”

Ruzie tussen Meghan en Catherine

In zijn boek “Spare,” (2023) schreef Harry over de meningsverschillen tussen de twee stellen, zoals het gesprek tussen Meghan Markle en Catherine Middleton over de outfit van Prinses Charlotte voor de bruiloft van Harry en Meghan. Een gesprek waardoor Meghan in huilen uitbarstte.

Harry En Meghan Markle
Harry En Meghan Markle

Hardman vertelde dat Harry heeft gezegd dat hij “wacht op excuses,” maar volgens de royalty watcher is een excuus vrijwel altijd iets dat van twee kanten moet komen. “Harry en Meghan hebben te begrijpen problemen met het koninklijke leven en over de manier waarop ze vinden dat ze zijn behandeld. Niet alleen door het koningshuis, maar ook door het Verenigd Koninkrijk en de media,” zei de schrijver. “Ik begrijp dat allemaal, maar persoonlijk denk ik dat er veel problemen zijn die niet naar buiten hoefden te worden gebracht, en die door Harry naar buiten zijn gebracht. Het zal tijd kosten om dat op te lossen.”

Lees ook: verhuist Amalia voor vriend Boris naar Spanje?

Eindstrijd

Volgens Us Weekly is er sprake van toenemende spanning door een Nederlandse versie van het boek “Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival” van Omid Scobie. In dit boek worden Koning Charles III en Catherine Middleton genoemd als de mensen die zich afvroegen welke huidskleur Prins Archie zou hebben, voordat hij werd geboren. (Meghan Markle en prins Harry vertelden dit verhaal in hun interview met Oprah Winfrey in 2021, maar onthulden toen niet wie de opmerkingen had gemaakt.) Auteur Scobie noemde in de Engelse versie geen namen, maar in de Nederlandse versie van het boek (Eindstrijd) werd dat per ongeluk wel gedaan. Waarna die versie direct uit de schappen werd gehaald. De media hadden het echter direct opgepikt.

Prins William En Kate 1
Bestel hier

Volgens ingewijden was Catherine Middleton zo verdrietig over die bewering, dat er volgens haar geen verzoening meer mogelijk was tussen haar en Meghan.

Komt het ooit nog goed?

De vraag is natuurlijk of het ooit nog goed komt tussen de twee broers en hun twee echtgenotes. Ruzie maken en met modder gooien, komt in de beste families voor. Maar die families staan meestal niet in de ‘spotlights’. Daardoor is het voor de meesten een stuk makkelijker om sorry te zeggen, dan voor deze broers. Want of William nu wel of niet uit liefde met Catherine is getrouwd, en of Catherine nu wel of niet iets over de huidskleur van Archie zou hebben gezegd, dat de twee gezinnen nu niet met elkaar praten is wel duidelijk. “Sorry, seems to be the hardest word,” zeggen de Engelsen dan. Sorry is het moeilijkste woord om te zeggen.

William En Harry Ruzie Waarom

Lees ook: dit kregen Charles en Camilla naar hun hoofd

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty