Camilla en Charles

Throwback: Dit kregen Charles en Camilla naar hun hoofd

Paardenpolo is in Nederland niet zo bekend, maar in Engeland des te meer.

Het was bij een polowedstrijd in de vroege jaren 70 dat Charles en Camilla elkaar leerden kennen. Er vlogen wat vonkjes tussen de twee, er werd zelfs kort gedatet, maar Camilla had tevens een knipperlichtrelatie met Andrew (Parker Bowles, brigadier in het Britse leger). Het was in de periodes dat het ‘uit’ was tussen haar en Andrew dat ze met Charles omging. Toch nam hij nooit serieuzere stappen, zoals een huwelijksaanzoek.

Charles leek aan te voelen dat Camilla geen geschikte bruid voor hem kon zijn. In die tijd werd van royals verwacht dat zij upperclass-vrouwen mee naar huis zouden nemen om aan hun moeder voor te stellen. En bij voorkeur een dame die ook nog niet met andere mannen het bed had gedeeld. Camilla voldeed niet aan die voorkeuren.

Opmerkingen

In hun omgeving begonnen vrienden en bekenden zelfs ongemakkelijke opmerkingen te maken over het stel samen, maar in het bijzonder over Camilla. Een vriend van Charles zou hebben gezegd: ‘je kunt je toch niet voorstellen dat we straks postzegels zouden hebben met Camilla’s gezicht erop?’.

En ook Diana deed een duit in het zakje. Zij noemde Camilla – enkele jaren later – een ‘rottweiler‘. Omdat ze volgens Diana het uiterlijk heeft van een hond en ‘niet meer loslaat zodra ze ergens haar tanden in heeft gezet’.

Harde woorden

Harde woorden voor de hertogin van Cornwall. Het is bekend dat Camilla zich bescheiden probeert op te stellen om niet nog meer aandacht naar zich toe te trekken. En toen eenmaal officieel was dat zij en Charles als een stel door het leven zouden gaan – na een jarenlange affaire en uiteindelijk een huwelijksbreuk tussen Charles en Diana – was koningin Elizabeth de eerste jaren niet te bewegen tot enthousiasme voor een huwelijk tussen de twee. Dat huwelijk kwam er uiteindelijk pas in 2005.

Leestip

BESTEL HIER

cheatsheet.com