Harry Meghan Family Guy foto van ANP

Harry en Meghan wensen koning Charles en prinses Kate beterschap

Prins Harry en zijn vrouw, Meghan, hebben naar verluidt hun ‘beste wensen’ gestuurd naar koning Charles en prinses Kate nadat beide afgelopen week gezondheidszorgen onthulden.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift HELLO! contacteerde Harry en Meghan de Britse koninklijke familie om hun familiale steun te delen, waarbij ze op verschillende manieren ‘hun bezorgdheid en beste wensen overbrachten’.

Onlangs kondigde Kensington Palace dat prinses Kate momenteel in het ziekenhuis ligt na een succesvolle buikoperatie. ‘Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Wales is gisteren opgenomen in The London Clinic voor een geplande buikoperatie. De operatie was succesvol. Naar verwachting blijft ze tien tot veertien dagen in het ziekenhui, voordat ze naar huis terugkeert om haar herstel voort te zetten. Op basis van het huidige medische advies is het onwaarschijnlijk dat ze haar publieke taken zal hervatten tot na Pasen’, liet het paleis weten via een verklaring.

Lees ook: Prinses Kate opgenomen in het ziekenhuis voor buikoperatie

De verklaring gaat verder: ‘De Prinses van Wales waardeert de belangstelling die deze verklaring zal opwekken. Ze hoopt dat het publiek begrip heeft voor haar wens om zoveel mogelijk normaliteit voor haar kinderen te behouden. Ook wil ze graag dat haar persoonlijke medische informatie privé blijft. Kensington Palace zal daarom alleen updates geven over de voortgang van Hare Koninklijke Hoogheid wanneer er significante nieuwe informatie te delen is. De Prinses van Wales biedt haar excuses aan aan allen die hierdoor worden getroffen vanwege het uitstellen van haar aankomende verplichtingen. Ze kijkt ernaar uit zoveel mogelijk daarvan zo snel mogelijk te hervatten.’

Inmiddels is duidelijk dat Kate’s toestand niet kwaadaardig is. Prins William heeft zijn agenda aangepast om zijn vrouw en hun kinderen, George, Charlotte en Louis, te ondersteunen.

Lees ook: Queen Elizabeth was boos op Harry en Meghan om vernoeming 

Koning Charles ook onder het mes

Enkele uren later bevestigde Buckingham Palace dat koning Charles een ziekenhuisbehandeling zal ondergaan voor een vergrote prostaat. Het Paleis zei dat Charles’ toestand goedaardig was en dat hij een corrigerende procedure zou ondergaan. ‘De toestand van Zijne Majesteit is goedaardig en hij zal volgende week naar het ziekenhuis gaan voor een corrigerende ingreep. De publieke verplichtingen van de Koning zullen voor een korte periode worden uitgesteld voor herstel.’

Naar verluidt zou de koning zijn diagnose delen om andere mannen aan te moedigen die mogelijk symptomen ervaren om zich te laten controleren.

Tip van de redactie

Zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

Affiliate producten koppelen aan je bericht/pagina met de klassieke editor

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES