nieuw portret

Zien! Dit is het nieuwe portret van koning Charles

Met een nieuw jaar, is het ook tijd voor een nieuwe foto. Dat moet koning Charles hebben gedacht, want er is nu een nieuw portret van hem vrijgegeven. 

Wanneer er een nieuw portret wordt gemaakt van een koning of koningin, is het de bedoeling dat dit nieuwe portret ook in rechtszalen, gemeentehuizen en (eventueel) op scholen komt te hangen. Zo ook met dit nieuwe portret van koning Charles.

Nieuwe foto

Buckingham Palace heeft het nieuwe foto van koning Charles onthuld. Te zien is dat de koning van het Verenigd Koninkrijk poseert in zijn marine-uniform. Koning Charles heeft een mooie en ingetogen glimlach en het is duidelijk te zien dat hij straalt. Hij heeft met zijn hand zijn zwaard vast. Naast hem op het tafeltje zijn witte handschoenen en zijn pet van de marine te zien. 

Lees ook: Weer commotie rond portret koning

Koning George VI en George V

De Britse media lieten al weten dat ze het nieuwe portret van koning Charles vinden lijken op afbeeldingen van koning George VI en koning George V. Ook zij poseerden altijd in hun uniform van de marine. 

Lees ook: Mening koning over portretten nog niet bekend

Gemaakt door fotograaf Hugo Burnand

Fotograaf Hugo Burnand had de eer om de foto van koning Charles te maken. Hij kwam de foto’s op Windsor Castle maken, in The Grand Corridor. Koning Charles bemoeide zich volgens de fotograaf met het uitzoeken van zijn nieuwe portret en dat kon Hugo Burnand zeker waarderen. 

Lees ook: Portret van Elizabeth

Dít is de nieuwe foto

Kingcharles Portret
Nieuwe portret koning Charles

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/Windsor
DATUM 16-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus