goede doelen

Dít bedrag schonken Harry en Meghan in 2023 aan goede doelen 

Dat prins Harry en Meghan Markle zich graag inzetten voor goede doelen, dat wisten we. Maar dat ze per jaar zo’n hoog bedrag doneren?

Prins Harry en Meghan Markle hebben een eigen foundation, de Archewell Foundation. Uit de jaarcijfers van deze foundation blijkt nu, dat ze in het afgelopen jaar een ontzettend hoog bedrag aan diverse goede doelen hebben geschonken. 

Het bedrag dat geschonken werd 

Maar liefst 1,2 miljoen dollar werd door de Archewell Foundation geschonken aan verschillende instanties en projecten waar de twee achterstaan. Leuk feitje: prins Harry en Meghan hebben ook aan de organisatie waar prinses Diana zich altijd voor in heeft gezet, Halo Trust, geld geschonken. Het is leuk om te zien dat niet alleen prinses Diana zich altijd bezig hield met liefdadigheidswerk, maar nu ook haar jongste zoon, prins Harry. 

Lees ook: Verdere scheiding Harry en Meghan van Cambridges

Invictus Games Düsseldorf 2023 Day 5
Het tweetal in actie

Het bedrag van afgelopen jaren 

Niet alleen in 2023 heeft het tweetal een hoog bedrag aan goede doelen gedoneerd. Ook in de voorgaande jaren waren ze goed bezig. Tussen 2021 en 2023 heeft het tweetal maar liefst een bedrag van 5.4 miljoen dollar weten te schenken aan goede doelen. Prins Harry en Meghan kiezen steeds weer andere doelen uit die het volgens hun nodig hebben en dit is mooi om te zien. Op die manier zal het geld altijd goed worden gebruikt. 

Lees ook: Prins Harry en Meghan verrassen jongeren

Jaarsalaris van prins Harry en Meghan

Ook zijn de inkomsten van de mensen die werken bij de Archewell Foundation op straat komen te liggen. Er is in 2023 maar liefst 640.000 dollar aan salaris uitgekeerd. De foundation heeft naast prins Harry en Meghan nog vijf mensen in dienst. Na een eenvoudig rekensommetje lijkt het er dus op dat prins Harry en Meghan minimaal 90.000 dollar per persoon hebben gekregen. Dit zal lang niet het enige salaris zijn wat de twee ontvangen. Prins Harry is druk bezig met het schrijven van zijn volgende boek en Meghan doet ernaast ook nog acteerklussen. 

Lees ook: Prins Harry is bezig met nieuw boek

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl