Nieuw boek prins Harry

Prins Harry is bezig met nieuw boek

Het jaar 2024 begint voor prins Harry direct goed en druk, want hij is bezig om een nieuw boek over zijn leven te schrijven. 

In januari 2023 bracht prins Harry zijn eerste boek ‘Spare’ uit. In dit boek waren alle facetten uit zijn leven vastgelegd. Denk aan de moeilijke relatie met zijn vader, koning Charles III. Ook werd de rivaliteit tussen diens broers en zus uitgelicht. Verder kwam ook de relatie tussen prins Harry en zijn broer prins William aan bod in het boek. Die band was namelijk ook niet altijd goed te noemen. 

Nieuw boek prins Harry

In het nieuwe boek gaat hij niet, zoals hij in zijn vorige boek wel deed, de vuile was van het Britse koningshuis buitenhangen. In plaats daarvan wil hij zijn imago en dat van zijn vrouw Meghan Markle verbeteren. En dat is misschien ook maar een goed idee, want zo populair zijn ze op dit moment niet meer bij het Britse volk. 

Lees ook: Reis Camilla en Charles naar Canada in teken van verzoening

Streven naar verzoening 

Prins Harry nam zelf afstand van de koninklijke familie, door met zijn gezin naar de Verenigde Staten te verhuizen. Toch blijkt hij daar nu spijt van te hebben. Hij streeft naar verzoening tussen zijn gezin en zijn Britse koninklijke familie. De Britse royalty expert Christina Garibaldi zegt hierover het volgende: “We worden moe van zijn verhalen over alle schandalen en juridische kwesties binnen het Britse koningshuis. Hij moet dus wel met iets nieuws komen.”

Prince Harry Memoir 'spare' Continues To Make Headlines Following Official Release
Prins Harry zijn eerste boek ‘Spare’

In totaal vier boeken

Prins Harry sloot een deal waarbij hij in totaal vier boeken zou schrijven. Het eerste boek ging over de onthullingen over het Britse koningshuis. Dat is nu achter de rug. Er wordt nu gezegd dat zijn tweede en volgende zal gaan over zijn liefdadigheidsinitiatieven en goede doelen. Hiermee zou prins Harry zijn imago ook een stukje willen verbeteren. “Prins Harry werkt nu aan een nieuw boek en het lijkt erop dat hij een andere, maar positieve koers vaart”, zegt de Britse royalty expert Christina Garibaldi over het nieuwe boek van prins Harry. 

Lees ook: Zorgt overlijden Philip voor verzoening met Meghan en Harry?

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 29-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl