Image 17

Zorgt overlijden Philip voor verzoening met Meghan en Harry?

Afgelopen vrijdag overleed prins Philip, de opa van Harry, op 99-jarige leeftijd. Britse koningshuisverslaggevers denken dat dit een positieve bijdrage kan leveren aan het herstellen van de band tussen prins Harry en de rest van zijn familie. Sinds het veelbesproken interview met Oprah Winfrey zouden de verhoudingen niet altijd even goed meer zijn.

“Ik hoop dat er iets goeds kan voortkomen uit de dood van de hertog van Edinburgh en dat het de familie bij elkaar brengt”, zegt royaltyjournalist Penny Junor tegen de Daily Mail. Volgens haar is het duidelijk dat er aan beide kanten nog veel pijn zit. “Ik kan me voorstellen dat ze allemaal een beetje bang zijn om elkaar weer te zien. Met een beetje geluk zal hun verlangen om de koningin te steunen en om er voor haar te zijn de doorslag geven. Dat zou ook de wens van de hertog zijn geweest.”

Ook Richard Fitzwilliams denkt dat de verhoudingen binnen de familie zullen verbeteren dankzij Harry’s aanwezigheid. “Zijn grootvader zou het ongetwijfeld toejuichen als de monarchie, de instelling die hij zijn hele leven ondersteunde, dichter bij elkaar komt vanwege een verzoening vlak na zijn dood.” Volgens The Mirror heeft Harry al met verschillende familieleden, onder wie zijn vader Charles, gebeld na de dood van Philip. Naar verwachting zal hij na aankomst in zijn voormalige woning Frogmore House op Windsor Castle logeren.

LEES OOK:

Charles over overlijden Philip: ‘‘We missen onze lieve papa’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.