Image 15

Charles over overlijden Philip: ‘‘We missen onze lieve papa’’

Vrijdagochtend is de man van koningin Elizabeth op 99-jarige leeftijd overleden. Heel het Verenigd Koninkrijk rouwt om de dood van prins Philip en ook koningshuizen van andere landen hebben hun condoleances overgebracht aan de familie.

Inmiddels heeft prins Charles ook publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader. Hij zal zijn vader enorm missen, staat in een verklaring die namens de koninklijke familie is verspreid. Ook bedankt hij iedereen voor alle steunbetuigingen. “Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen 70 jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land maar ook voor het hele Gemenebest”, zegt Charles. “Zoals u zich kunt voorstellen, missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt.”

“Mijn lieve vader was een heel bijzonder mens die waarschijnlijk verbaasd zou zijn door alle ontroerende dingen die over hem gezegd zijn. Daar zijn wij, mijn familie, ontzettend dankbaar voor. Het zal ons sterken in deze bijzonder droevige tijd.”

LEES OOK:

Zo vierde Ariane haar 14e verjaardag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @NBC News.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen