vernoeming queen Elizabeth

Queen Elizabeth was boos op Harry en Meghan om vernoeming 

In 2021 kregen prins Harry en Meghan hun tweede kindje, Lilibet. Ze vernoemden haar naar Queen Elizabeth, maar zij was daar allesbehalve blij mee.

Op 4 juni 2021 kwam Lilibet Diana Mountbatten-Windsor ter wereld. Het tweede kind, en eerste dochter, van prins Harry en Meghan Markle. Niet alleen vernoemden ze het meisje naar prinses Diana, maar ook naar koningin Elizabeth. Lilibet was namelijk de bijnaam van de Queen.

Zegen van Queen Elizabeth voor vernoeming 

Prins Harry en Megan Markle beweerden altijd dat ze de zegen hadden van koningin Elizabeth om in de toekomst de naam voor een toekomstige dochter te gebruiken, maar wanneer het zover was, was de koningin daar helemaal niet blij mee. Sterker nog, ze was hartstikke boos over deze naamkeuze

Lees ook: Privésecretaris Queen Elizabeth deelt nieuwe informatie rondom overlijden

Boek Charles III: New King, New Court

Een voormalig werknemer van Queen Elizabeth laat zich in het nieuwe boek Charles III: New King, New Court hierover uit. “Ik heb haar nog nooit zo boos gezien als op dat moment. De koningin vertelde dat ze nooit haar goedkeuring heeft gegeven voor het gebruik van die naam”, aldus de voormalig werknemer. 

Her Majesty Hosts The Final Queen's Young Leaders Awards Ceremony
Meghan en prins Harry samen met Queen Elizabeth

Lees ook: Naar deze vrouwen is baby Sienna vernoemd

Kinderbijnaam Queen Elizabeth

De voormalig werknemer vervolgt: “Ik heb Queen Elizabeth nog nooit zo boos gezien als toen prins Harry en Megan Markle hun dochter vernoemden naar de kinderbijnaam van de koningin.” De bijnaam Lilibet ontstond op het moment dat de koningin haar eigen naar als kind nog niet zo goed kon uitspreken. Vanaf dat moment werd de bijnaam door haar ouders, zus en echtgenoot gebruikt. 

Lees ook: Au! Queen deelt mep uit

Juridische stappen om vernoeming

Prins Harry en Meghan reageerden hierop direct. Zij verklaarden aan de media dat ze deze naam nooit zouden gebruiken, als ze eerder geen goedkeuring van de Queen hadden gekregen. Het werd zelfs zo erg dat de twee dreigden juridische stappen te ondernemen tegen de media, mochten zij een ander beeld suggereren

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 16-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus