Laurentien En Gravin Eloise

Laurentien en Eloise openen vintagewinkel

Volgende maand openen Prinses Laurentien (57) en haar dochter Eloise (21) gezamenlijk een vintagekledingwinkel in Den Haag. Aan de website van LINDA. vertellen ze dat het grootste deel van de opbrengsten naar goede doelen gaat.


Laurentien en Eloise hebben al een aanzienlijke hoeveelheid kleding ingezameld voor hun winkel, waar vooral exclusieve stukken te koop zullen zijn. Naast kleding van de prinses en de gravin, zullen er ook items van anderen verkrijgbaar zijn.

Lees ook: Eloise gaat stage lopen in New York: ‘Kan niet wachten’

Het concept ontstond bij prinses Laurentien toen ze intensief samenwerkte met slachtoffers van de toeslagenaffaire. “Dat was een tijd dat ik alleen maar aan het werk was. Ik was alleen maar in het zwart en donkerblauw gekleed, en totaal niet met mezelf bezig”, vertelt ze. “Ik werk met ontzettend veel mensen die heel weinig hebben. Dan denk je elke keer als je je kast opendoet: het hangt daar maar. Wat als ik het verkoop en de opbrengst weggeef aan goede doelen die mensen kunnen helpen die het nodig hebben?”

Lees ook: Dit is het geheim van de nieuwe look van prinses Laurentien

Prinses Laurentien besprak haar idee met haar dochter, die de winkel samen met een goede vriend van de familie zal beheren. Eloise heeft de intentie om actief betrokken te zijn bij de zaak.  “Het moet een fijne plek zijn waar mensen samenkomen, kleding passen en waar ik meetings heb, koffietjes doe en tussendoor aan mijn opleiding werk.”

Zowel de prinses als Eloise zijn enthousiast over de samenwerking. Eloise deelt haar waardering door te zeggen: “Ik zeg altijd tegen mijn moeder: van jou kan ik het meest leren. Qua voorbeeld is mammie altijd mijn nummer één geweest.”

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD ANP