Carl Philip En Prinses Sofia

Het schitterende liefdesverhaal van Carl Philip en prinses Sofia

Toen Carl Philip zijn oog op de mooie Sofia liet vallen, werd zij als ‘ongeschikt’ gezien voor hem. Hoe kon juist zij een royal worden?

Prinses Sofia Hellqvist was glamourmodel en reality-tv ster toen de Zweedse prins Carl Philip in 2010 zijn oog op haar liet vallen. Inmiddels zijn ze al acht jaar getrouwd en is hun liefde onverwoestbaar.

Lees ook: Denemarken maakt zich zorgen over koningin Mary

Bikinimodel

De mooie Zweedse maakte furore als bikinimodel. Voor het tijdschrift Slitz liet ze zich eens topless fotograferen, waarbij ze een grote slang vasthield die haar borsten bedekte. Dat plaatje was ook meteen de aanleiding voor de makers van reality-tv-programma Paradise Hotel om haar te vragen als deelnemer. Het concept is niet veel anders dan je inmiddels vast kent van tv: een groep vrijgezelle mannen en een groep vrijgezellen vrouwen neemt tijdelijk hun intrek in een luxe resort op een prachtig eiland.

Lees nu: wat is er aan de hand met Charlene Wittstock?

Carl Philip En Prinses Sofia 1
Carl Philip En Prinses Sofia 1

Het verleden van prinses Sofia

Behoorlijk pikante beelden van die deelname circuleerden wekenlang in de Zweedse media. Zo was Sofia zoenend met een andere vrouw (een bekende porno-actrice) te zien en liet ze zich topless masseren door één van de mannen in de groep. Kort na haar deelname kreeg ze een rolletje in een film, genaamd Hej Torsten! Hierna sloeg ze een andere weg in: ze ging een studie volgen in New York en verdiende daar haar geld door te werken als serveerster en yogalerares. Ook in New York kwam ze de nodige sterren tegen, naar verluidt bezocht ze feestjes waar onder meer rapper P. Diddy en acteur Mark Wahlberg waren.

Lees ook: actueel – dit is waarom prinses Kate haar kankerdiagnose moest delen

Sofia, Carl Philip
Sofia en Carl Philip

Carl Philip en prinses Sofia

Kort erna zette Carl Philip zijn zinnen op Sofia. Hij wilde niemand anders dan Sofia, ondanks felle tegenstand van onder meer zijn ouders en zus Victoria. De prins hield voet bij stuk en na een periode van daten gingen de twee samenwonen in een appartement in Slottsbacken. Er werd vanaf dat moment alles aan gedaan om Sofia in een goed daglicht te krijgen. Er werd zelfs een styliste ingehuurd die met Sofia specifiek werkte aan een ‘keurig’ imago. Sofia ging zich inzetten voor liefdadigheidsprojecten en stukje bij beetje kon ze de waardering van haar nieuwe schoonfamilie bij elkaar verdienen.

Lees nu: dit is de échte reden waarom prins William geen trouwring draagt

Sprookjeshuwelijk

Prins Carl Philip en Sofia trouwden uiteindelijk op 13 juni 2015 in Stockholm. Sofia in een schitterende jurk van kant, speciaal voor haar ontworpen. En met een diamanten en smaragden tiara die ze cadeau kreeg van haar nieuwe schoonouders, koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Nog altijd zijn de twee tortelduifjes dolgelukkig met elkaar.

Lees ook: dit is de reden dat Kate haar schoenen in meerdere maten koopt

Carl Philip En Prinses Sofia 2
Carl Philip En Prinses Sofia 2

LEES OOK: Prinses Mabel openhartig over gemis Friso

Tip van de redactie

Zoek je een signatuur parfum waardig aan een royal ? Ontdek de exclusieve geur van Jo Malone London. Vind de perfecte geur die je koninklijke aanwezigheid benadrukt. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

TEKST MANON DAELMANS/ ROYALTYNL

BEELD GETTYIMAGES