Sofia Outfit Foto 2

Het spannende verleden van prinses Sofia

Toen Carl Philip zijn oog op de mooie Sofia liet vallen, werd zij als ‘ongeschikt’ gezien voor hem. Hoe kon juist zij een royal worden?

Sofia Hellqvist is gelukkig getrouwd met haar prins. Ze hebben samen 3 zoontjes gekregen. Maar voor ze Carl Philip leerde kennen, was Sofia al een bekendheid van een hele andere orde. En in dat leventje duiken we vandaag samen met jou.

Topless

De mooie Zweedse maakte namelijk furore als bikinimodel. Voor tijdschrift Slitz liet ze zich eens topless fotograferen, waarbij ze een grote slang vasthield die haar borsten bedekte. Dat plaatje was ook meteen de aanleiding voor de makers van reality-tv-programma Paradise Hotel om haar te vragen als deelnemer. Het concept is niet veel anders dan je inmiddels vast kent van tv: een groep vrijgezelle mannen en een groep vrijgezellen vrouwen neemt tijdelijk hun intrek in een luxe resort op een prachtig eiland.

Pikante beelden

Behoorlijk pikante beelden van die deelname circuleerden wekenlang in de Zweedse media. Zo was Sofia zoenend met een andere vrouw (een bekende porno-actrice) te zien en liet ze zich topless masseren door één van de mannen in de groep. Kort na haar deelname kreeg ze een rolletje in een film, genaamd Hej Torsten! Hierna sloeg ze een andere weg in: ze ging een studie volgen in New York en verdiende daar haar geld door te werken als serveerster en yogalerares. Ook in New York kwam ze echter de nodige sterren tegen, naar verluidt bezocht ze feestjes waar onder meer rapper P. Diddy en acteur Mark Wahlberg waren.

Carl Philip en prinses Sofia

Kort erna zette Carl Philip zijn zinnen op Sofia. Hij wilde niemand anders dan Sofia, ondanks felle tegenstand van onder meer zijn ouders en zus Victoria. De prins hield voet bij stuk en na een periode van daten gingen de twee samenwonen in een appartement in Slottsbacken. Er werd vanaf dat moment alles aan gedaan om Sofia in een goed daglicht te krijgen. Er werd zelfs een styliste ingehuurd die met Sofia specifiek werkte aan een ‘keurig’ imago. Sofia ging zich inzetten voor liefdadigheidsprojecten en stukje bij beetje kon ze de waardering van haar nieuwe schoonfamilie bij elkaar verdienen.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages