Mabel En Friso Dood

Prinses Mabel openhartig over gemis prins Friso: ‘Meer als mijn lief’

Prinses Mabel (55) was onlangs aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Een bijzondere gelegenheid die de nodige herinneringen ophaalde aan haar echtgenoot. ‘Meer als mijn lief’ vertelt ze in een interview met ‘Weekend’.

Prinses Mabel was samen met prinses Beatrix onlangs aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. De prinses draagt graag bij aan het behouden van prins Frisos gedachtegoed. Haar echtgenoot moet ze al ruim tien jaar missen.

Lees ook: Dit is gravin Zaria, jongste dochter van prins Friso en prinses Mabel

“Ik vertel met liefde over hem. Ik denk dat hij dat alleen maar leuk vindt,” zegt Mabel tegen het weekblad. De prinses is er namelijk van bewust dat niet alle studenten weten wie haar man was. “Meer als mijn lief en de vader van mijn kinderen. Niet zozeer als ingenieur,” vertelt Mabel over de invloed van Friso als ingenieur in haar dagelijks leven. “Maar ik help graag zijn gedachtegoed levend te houden.”

Prinses Mabel Openhartig Over Missen Prins Friso Royalty Online
Prinses Mabel Openhartig Over Missen Prins Friso

Lees ook: Prinses Mabel strijdt tegen kindhuwelijken in Nepal

Over de Prins Friso Ingenieursprijs vertelt ze: “Het is natuurlijk een prijs die al bestond, mijn man ging regelmatig naar de KIVI (Koninklijk Instituut van Ingenieurs) Dag van de Ingenieur en kwam ook altijd zeer enthousiast terug daarvan.” De prinses gaat verder: “Hij was zelf bezig om meer aandacht voor het ingenieursvak te creëren, meer mensen aan te moedigen. Als we op deze manier een beetje van zijn werk, wat hem na aan het hart lag, door kunnen zetten, is dat erg mooi.”

Lees ook: waar is koning Frederik gebleven?

Mabel Prins Friso Ingenieursprijs Royalty Online
© Getty Images


Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt jaarlijks de prijs uit aan een ingenieur die uitblinkt in expertise, innovatief vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. Beatrix en Mabel zijn traditioneel aanwezig om de prijs uit te reiken, behalve vorig jaar, toen prinses Mabel noodgedwongen moest afzeggen.

Lees ook: Overleden prins Friso blijft in ons hart

Prinses Mabel Dood Friso

Meer nieuws over Mabel?

Kijk dan deze aflevering van Shownieuws

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES