Frederik Margrethe Troonwisseling Royalty Online

Waar is koning Frederik gebleven?

Nu koningin Margrethe van Denemarken (83) haar troon heeft afgestaan, straalt overal koningin Mary (52). Maar waar is koning Frederik (55), haar echtgenoot, gebleven?

Velen vragen zich af wanneer koning Frederik weer in het openbaar zal verschijnen. Het Deense hof heeft hier recentelijk ook aandacht aan besteed en heeft onthuld wanneer de koning weer zal optreden.

Lees ook: Heeft koning Frederik dan toch een geheime liefde in Madrid?

Koningin Mary is erg actief en neemt haar nieuwe titel serieus, maar koning Frederik is de laatste tijd niet veel te zien geweest. Het Deense hof heeft onlangs aangekondigd wanneer we hem weer in het openbaar kunnen verwachten.

KONING FREDERIK
Danish King Frederik

Volgens het bericht op de website van het Deense koningshuis zal Frederik op 26 mei, zijn verjaardag, op het paleisbalkon verschijnen. Hij zal naar verluidt worden vergezeld door Mary en hun kinderen Christian, Isabella, Vincent en Josephine. Voor die tijd kunnen we Frederik echter al zien tijdens twee staatsbezoeken, één aan Zweden en één aan Noorwegen. Beide landen hebben goede banden met Denemarken.

Koningin Mary Koning Frederik Royalty Online
Koning Frederik X en Koningin Mary wonen een receptie bij in het Amalienborg Museum op 21 maart. © Getty Images

Lees ook: Koning Frederik kondigt eerste staatsbezoeken aan en gaat naar déze landen 

De koning is al een tijdje niet meer in het openbaar gezien. Zijn laatste koninklijke werkbezoek was op 22 maart, toen hij de 200ste verjaardag van de Society for the Promotion of Natural Studies vierde. Dat was echter niet de laatste keer dat hij met Mary te zien was. Het laatste gezamenlijke optreden met zijn vrouw was een dag eerder op 21 maart, toen ze de nieuwe tentoonstelling ‘Frederik X: Koning van Morgen’ bijwoonden.

Lees ook: Vanaf nu zijn de eerste officiële foto’s van koning Frederik te bewonderen 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl