Frederik Denemarken Vriendin Dubai

Heeft koning Frederik dan toch een geheime liefde in Madrid?

Over koning Fredrik ging een hardnekkige roddel in Denemarken dat hij een geheime liefde in Spanje zou hebben en zijn huwelijk in zwaar weer zou verkeren. Koning Frederik van Denemarken zou volgens Spaanse media vorige maand een geheime reis naar Madrid hebben gemaakt. Geruchten gaan dat hij daar een zeer goede vriendin heeft, Casanova.

Eind vorig jaar doken er plotseling foto’s op van een privébezoek van – toen nog – kroonprins Frederik aan Madrid. De Spaanse media hadden het niet langer over koningin Letizia’s La Buena, maar richtten hun aandacht op Genoveva Casanova, een Mexicaans-Spaanse socialite. Op deze foto’s was te zien hoe Frederik samen met Genoveva door Madrid wandelde terwijl zijn vrouw, kroonprinses Mary, op dat moment in New York een toespraak hield voor haar VN-werk. Hoe zit het met die twee nu?

Genoveva is de ex-vrouw van aristocraat Cayetano Martínez de Irujo, zo leerden we uit de Spaanse kranten. Ze vergezelde Frederik eind 2023 tijdens zijn privéreis naar Madrid. Ze bezochten samen musea, genoten van flamenco en werden samen in een restaurant gezien in het centrum van Madrid. Opmerkelijk genoeg brachten ze – volgens de Spaanse media – de nacht door in Genoveva’s appartement, waar ze maar liefst zeven uur samen waren. Maar nu, na de kroning, zou Frederik opnieuw in Madrid zijn gespot.

Lees ook: Denemarken maakt zich zorgen over koningin Mary

2 2
Frederik februari 2024

Genoveva Casanova

Hoewel de geruchtenmolen op volle toeren draaide, zowel in Denemarken als in Spanje, reageerde Genoveva kordaat: “Ik ontken ronduit de verklaringen die wijzen op een romantische relatie tussen prins Frederik en mij,” aldus Casanova in een verklaring. “Het is niet alleen volkomen onwaar, maar verdraait ook de feiten. Dit is al in handen van mijn advocaten, die zullen zorgen voor de stappen om mijn recht op eer, waarheid en privacy te beschermen.”

1 1
Genoveva Casanova hier rechts op de foto in 2012
2 5
Genoveva Casanova in 2012
3
Mary, februari 2024

Aftreden Deense koningin

In Denemarken werd met enige verbazing gereageerd op het plotselinge aftreden van de koningin. Er werd gefluisterd dat zij met spoed de troon aan haar zoon doorgaf om de aandacht af te houden van de eventuele minnares in Spanje. De hele Deense bevolking keek daarna opgelucht naar ‘de kus’ op het bordes. Koning Frederik die zijn vrouw Mary een feestelijke zoen gaf.

Frederik En Mary Delen Kus Op Balkon Kroning Royalty Online
Frederik En Mary Delen Kus Op Balkon Kroning Royalty Online

Frederik opnieuw naar Madrid

Na de balkonscène werd het even rustig rond het koningspaar. Ze brachten wat staatsbezoeken en lieten zich fotograferen bij flink wat plechtigheden. Maar wie de foto’s goed bekijkt, ziet dat er van de vrolijke balkonblikken niet veel meer over is. Koningin Mary ziet er dun en een beetje droevig uit, en koning Frederik kijkt op de meeste foto’s weg van zijn vrouw. Zou er dan toch een donkere wolk hangen boven het paar? De Engelse pers schreef deze week dat Frederik drie weken geleden een privé bezoek naar Madrid zou hebben gemaakt. Zonder Mary. Hun bron was het Spaanse tijdschrift HOLA!

4
Mary en Frederik februari 2024

Geheime liefde in Madrid

“Koning Frederik heeft naar verluidt een privébezoek aan Spanje gebracht,” zo schrijft Hello! “Drie verschillende bronnen hebben aan HOLA!, de zusterpublicatie van HELLO!, gemeld dat de Deense koning, 55, slechts drie weken geleden voor het laatst in Madrid was. Er zijn geen verdere details bekend over de aard van Frederiks reis, maar HOLA! vermeldt dat de koning regelmatig onopgemerkte trips naar Spanje maakt.”

Casanova

Frederiks laatste privébezoek aan Madrid in oktober vorig jaar veroorzaakte controverse toen het Spaanse roddelblad Lecturas beelden publiceerde van de toenmalige kroonprins met de Mexicaanse Genoveva Casanova. Die, als we haar Instagram account mogen geloven, ook een ontmoeting met koning Charles heeft gehad, en dus gewend is in koninklijke kringen te verkeren.

HOLA! meldde destijds bij de publicatie van de foto’s in november vorig jaar dat een wederzijdse vriend die Frederik en Genoveva gemeen hebben niet in staat was om de toenmalige prins te vergezellen bij een kunsttentoonstelling in Madrid vanwege ziekte en dat hij Genoveva vroeg om in zijn plaats te gaan. “Na de tentoonstelling bezochten Frederik en Genoveva samen het Retiro Park en hadden ze een zeer openbare diner bij het restaurant ‘El Corral de la Morería’, in het hart van de stad.” Genoveva Casanova ontkende een romantische relatie met koning Frederik. Berichten over Frederiks laatste bezoek kwamen toen Genoveva terugkeerde naar sociale media nadat ze haar Instagram-account tijdelijk had gedeactiveerd.

Door een foto van zichzelf stralend met haar huisdier te delen, zei Genoveva in een bericht: “Hallo allemaal! Hier ben ik weer! Ik wil alle mensen bedanken die het afgelopen jaar voor mij hebben gezorgd, degenen die mijn afwezigheid en stilte hebben begrepen, en degenen die me berichten van liefde en steun hebben gestuurd.”

Over koning Frederik

Frederik is de oudste zoon van koningin Margrethe en wijlen prins Henrik. Zijn vrouw Mary leerde hij in 2000 kennen tijdens de Olympische Spelen in Sydney. De twee trouwden in 2004 en kregen 4 kinderen: Christian, Isabella en de tweeling Vincent en Josephine.

Lees ook: Was Amalia alleen in Madrid?

Tip van de redactie

Reis je net zoals de royals graag in stijl? Ontdek deze luxe ONYX handbagage koffer. Speciaal voor de verfijnde reiziger. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELG GETTYIMAGES/ INSTAGRAM