officiële foto's

Vanaf nu zijn de eerste officiële foto’s van koning Frederik te bewonderen 

Het Deense koninklijk huis heeft de eerste officiële foto’s van koning Frederik en zijn vrouw koningin Mary vrijgegeven. Bekijk ze hier!

Een week geleden, op zondag 14 januari 2024, heeft koningin Margrethe het stokje overgedragen aan haar oudste zoon Frederik. Koningin Margrethe is precies 52 jaar koningin geweest van Denemarken. 

Eerste officiële foto’s 

De eerste officiële foto’s van koning Frederik en koning Mary zijn gemaakt. Het Deense koninklijk huis heeft ze op social media gedeeld. Hier is een foto van koning Frederik samen met zijn vrouw koningin Mary te zien. Daarnaast is op de tweede foto het hele gezin te bewonderen: koning Frederik en koningin Mary en hun kinderen Christian, Isabella, Vincent en Josephine. Op de derde foto staan koning Frederik, koningin Mary en hun oudste zoon Christian. Hij is sinds de troonswisseling vorige week de nieuwe kroonprins van het land. Zie de foto’s hieronder.

Lees ook: Wow! Deze foto’s van Kate met kinderen zijn echt top

Bericht op social media

Onder het bericht op social media is het volgende te lezen: “ De troonzaal van paleis Christiansborg is het decor voor de eerste officiële portretten van Hunne Majesteiten de koning en de koningin. De portretten zijn gemaakt door fotograaf Dennis Stenild, vlak na de proclamatie van de koning, die plaatsvond vanaf het balkon van de troonzaal op 14 januari 2024.”

Lees ook: William en Kate delen prachtige foto’s op hun Twitter-account

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 21-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus