Friso En Zaria

Prins Friso leeft voort in zijn dochters

Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso waren nog zo jong tijdens het vreselijk grote verlies van hun vader. Nu leeft Friso voort in zijn dochters.

Prins Friso is de tweede zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus. Hij trouwde in 2004 met Prinses Mabel. Samen kregen zij twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Toen Prins Friso op 12 augustus 2013 op 44-jarige leeftijd overleed, waren zijn dochters nog heel jong. Maar de herinnering aan prins Friso leeft voort in deze twee sterke jonge vrouwen.

 Mabel en haar dochters hebben een verschrikkelijke tijd doorgemaakt. Een verdriet dat je elke partner en elk kind zou willen besparen. Tijdens de begrafenis in Lage Vuursche indertijd stonden zij stil bij het feit dat het leven van de prins voorbij was. Maar tijdens de herdenkingsbijeenkomst, die voor iedereen was die een goede band had met de overledene, werd er ook stilgestaan bij al het moois dat Friso bij leven had meegemaakt. En zoals elke ouder weet, is het krijgen van kinderen een van de meest indrukwekkende en allesbepalende gebeurtenissen in het leven als ouder.

Lees ook: Dit is waarom prinses Catherine haar kankerdiagnose moest delen

Zaria Dochter Van Mabel En Friso
Zaria, Beatrix en Mabel

Luana en Zaria

Friso’s dochters, Luana en Zaria, waren respectievelijk zeven en acht jaar toen ze hun vader verloren. De foto van de meisjes in witte jurken, met naast hen hun moeder Mabel en hun grootmoeder Beatrix, staat op het netvlies gebrand. Hartverscheurend was het om die vier te zien in hun verdriet. Maar ook de broers van Friso en de rest van de familie was uiteraard in shock door het veel te vroeg overlijden van de prins. Maar Friso leeft voort, niet alleen in zijn dochters, maar ook de harten van alle mensen die hem gekend hebben. Nog altijd wordt er jaarlijks stilgestaan in de media bij het overlijden van prins Friso. En daarmee ook bij zijn leven.

1 2

Leven in de schaduw

Mabel Wisse-Smit, hun moeder, woont al jaren in Londen met de meisjes. En hoewel zij zelf af en toe in het nieuws komt, heeft ze haar dochters een leven in de schaduw gegeven. In de schaduw van de media wel te verstaan. Want we weten zeker dat de twee jonge vrouwen een heel gelukkige jeugd hebben, vol verhalen over hun vader. Op deze heerlijke watersport foto zien we het gezin in goede tijden genieten van het leven. Alles wat je als vader meegeeft aan je kinderen als ze klein zijn, betaalt zich terug wanneer ze ouder zijn. Daarom kan het niet anders dat Luana en Zaria de herinnering aan Friso met zich meedragen. En zo leeft Friso nog heel lang voort in onze gedachten, elke keer dat we een glimp mogen opvangen van zijn prachtige dochters.

2 6

Lees ook: Dit is gravin Zaria

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als de prinsessen nu ? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Fitbit charge 6

Fitbit charge 6

Activity Tracker

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES