Prinsessen Moeilijke Tijd Royalty Online

Vier vrouwelijke royals die moeilijke tijden hebben doorstaan

Na de toespraak van prinses Kate (42) waarin ze aankondigde dat ze kanker heeft, hebben wij van Royalty uitgezocht welke prinsessen ook moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Kroonprinses Victoria (46) en prinses Charlene (46) zijn enkele van de royals die gezondheidsproblemen hebben gehad.

Na de toespraak van prinses Kate (42) waarin ze aankondigde dat ze kanker heeft, hebben wij van Royalty uitgezocht welke prinsessen ook moeilijke tijden hebben doorgemaakt. Kroonprinses Victoria (46) en prinses Charlene (46) zijn enkele van de royals die gezondheidsproblemen hebben gehad.

Koningin Máxima

Laten we beginnen met onze eigen koningin Máxima.  De koningin werd geconfronteerd met een persoonlijke tragedie in 2018 met de dood van haar zus, Inés Zorreguieta. Zij overleed op 33-jarige leeftijd door een vermeende zelfmoord. Het jongste zusje van Máxima werd al jaren geteisterd door een depressie. Twee weken na het overlijden van haar zus verschijnt koningin Máxima voor het eerst weer in haar publieke functie. Ze liet weten ‘blij’ te zijn dat ze ‘een bezoek kon brengen aan het Protonentherapiecentrum in Groningen’. Volgens haar is het een plek die ‘zoveel betekent voor mensen met kanker.’ “Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing.”

Máxima ging verder: “Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Ze kon geen vreugde vinden, ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden. Ik wil echt mijn grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank, dank.”

Lees ook: Máxima zwaar aangeslagen

maxima film bekende nederlanders
© Getty Images

Prinses Kate

Vorige week vrijdag onthulde de prinses van Wales in een emotionele videoboodschap dat ze kanker heeft. Onderzoeken hebben uitgewezen dat er kanker in een vroeg stadium is gevonden. “Mijn medische team adviseerde me daarom om een preventieve chemokuur te ondergaan en ik ben nu in het vroege stadium van behandeling”, liet de Britse prinses weten.

Catherine ging verder: “Het heeft me tijd gekost om te herstellen van een grote operatie om met mijn behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt.”

Lees ook: Kate schreef ‘zelf en snel’ toespraak over strijd tegen kanker

Favoriete Nagellak Kate
© Getty Images

Prinses Charlène

Prinses Charlene van Monaco moest noodgedwongen zes maanden in Zuid-Afrika verblijven in 2021 vanwege ernstige oor-, neus- en keelinfectie. Daar onderging ze verschillende operaties.

Tijdens haar herstelperiode miste de prinses haar tiende huwelijksjubileum met prins Albert. Als gevolg daarvan bracht Charlène een verklaring uit: “Dit jaar zal het de eerste keer zijn dat ik niet bij mijn man ben op onze trouwdag in juli, wat moeilijk is en het maakt me verdrietig. Albert en ik hadden echter geen andere keus dan de instructies van het medische team op te volgen, ook al is dat uitermate moeilijk. Hij is de meest ongelooflijke steun voor me geweest.”

Charlene Wittstock Hakt Knoop Door
© Getty Images

Lees ook: Foto’s: dít is hoe prinses Charlene van Monaco er vroeger uitzag 

Prinses Victoria

De Zweedse kroonprinses Victoria vocht als tiener tegen anorexia. Het Zweedse hof bevestigde in 1997 dat de prinses gezondheidsproblemen had. Als tiener kampte Victoria met een eetstoornis. Voorafgaand aan haar 40ste verjaardag op 14 juli is ze voor het eerst openhartig over die moeilijke periode in een documentaire van de Zweedse zender TV4. Victoria pakte haar eetstoornis aan toen ze de overgang maakte van de middelbare school naar de universiteit. “Het gaat niet altijd om externe problemen. Het kan ook van binnenuit komen, en het kan iedereen overkomen, niet alleen jonge meisjes maar ook jongens”, liet ze destijds weten.

Victoria
© Getty Images

Lees ook: Prinses Estelle spiegelt prinses Victoria

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES