Kate Toespraak kanker

Kate schreef ‘zelf en snel’ toespraak over strijd tegen kanker

Prinses Kate (42) schreef haar volledige toespraak over haar strijd tegen kanker ‘zelf, heel snel’. Dat zegt een bron tegen ‘The Sunday Times’.

Prinses Kate (42) schreef haar volledige toespraak over haar strijd tegen kanker ‘zelf, heel snel’. Dat zegt een bron tegen ‘The Sunday Times’.

De prinses van Wales wilde ‘verdere roddels en speculaties over haar gezondheid tegengaan’ en voelde dat het haar plicht was om openhartig te zijn en het publiek gerust te stellen. Dat onthult een goede vriend aan de Britse krant.

“Het ging eigenlijk niet over het drama van de afgelopen weken, hoewel dat natuurlijk verontrustend was”, begint de bron. “Ze voelde dat ze het moest doen vanwege wie ze is. Het was meer dat ze weet dat ze een publiek figuur is en een bredere leiderschapsverantwoordelijkheid heeft. Het was helemaal van haarzelf, ze heeft elk woord ervan geschreven, het kwam heel snel samen.”

Lees ook: Prinses Kate ontvangt hartverwarmend bericht van 8-jarig meisje dat kanker overwon

Ook zou Kate de voorkeur geven aan het bekendmaken van het nieuws via een videoboodschap in plaats van een schriftelijke verklaring. Dit was volgens haar een geruststellender manier om het schokkende nieuws over te brengen.

Zaterdagavond bedankten de prins en prinses van Wales voor een overweldigende golf van liefde en sympathie. Ze lieten weten dat ze ‘zeer geraakt’ waren door de steun.

 Kate middleton

Lees ook: Actueel: ‘Harry en Meghan vernemen diagnose Kate via televisie’

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES