kate kanker

Prinses Kate ontvangt hartverwarmend bericht van 8-jarig meisje dat kanker overwon

Catherine Middleton, die nu chemotherapie krijgt na haar diagnose kanker, ontving een wel heel lief bericht van een achtjarig meisje dat zelf de ziekte overwon.

Mila Sneddon was vijf jaar toen ze prinses Catherine Middelton ontmoette. Het nu 8-jarige meisje leverde toen een strijd tegen leukemie. Een strijd die ze won. Nu steekt ze Kate een hart onder de riem met haar hartverwarmende boodschap.

Midden in de lockdown-tijd kreeg de Engelse Mila leukemie. Ze onderging chemotherapie en overwon haar ziekte. Bijzonder was dat niemand minder dan Catherine Middelton het meisje op bezoek vroeg in die tijd. Mila ontmoette Kate in Holyrood House.

1 4

Hartverwarmend bericht

Lynda, de moeder van Mila, vertelde aan de Sunday Mail: “Kate toonde zo veel medeleven met Mila, zowel tijdens als na haar behandeling. Voor ons is het heel emotioneel om te zien dat ze nu zelf ook deze strijd moet leveren.”

Het bericht van de kankerdiagnose van Catherine kwam precies twee jaar nadat Mila genezen was verklaard. Het meisje is nu acht jaar en op haar beurt heeft ze Kate een hart onder de riem gestoken.

Hartverwarmend bericht

hartverwarmend bericht voor prinses kate

Mila schreef de prinses een handgeschreven ansichtkaart met daarop de tekst: “You will be brave because I was and you will fight it like I did.” Wat vrij vertaald wil zeggen: ‘Je zult dapper zijn, zoals ik dat was, en je zult vechten zoals ik dat heb gedaan.’

Prinses Catherine ontving heel veel steunbetuigingen en beterschapswensen nadat meer dan 93 miljoen mensen in drie dagen haar videobericht hadden gezien. Waaronder dus deze ene kaart van dit jonge meisje.

Lees ook: Kate belt met 4-jarige Mila – helaas heb ik geen prinsessenjurk

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES