Kate Anp

Kate belt met 4-jarige Mila: ‘‘Helaas heb ik geen prinsessenjurk’’

De vrouw van prins William heeft gebeld met een van de geselecteerde inzenders van haar fotoboek Hold Still. Kate sprak met de zieke 4-jarige Mila over de gevolgen van corona op haar leven.

De foto van Mila is een van de honderd geselecteerden die vorig jaar meededen aan het fotografieproject van de echtgenote van prins William. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen ze ruim 31.000 foto’s binnen, waarvan honderd beelden de selectie voor het fotoboek, dat vrijdag uitkomt, hebben gehaald.

Kate vroeg in het telefoongesprek naar het leven van de 4-jarige Mila, die een acute vorm van leukemie heeft. Tijdens de eerste lockdown besloten de ouders van het kindje tijdelijk apart te gaan wonen vanwege de broze gezondheid van Mila door haar behandelingen. Daaruit volgde de foto waarop Mila te zien is terwijl ze vanuit een raam zwaait naar haar vader, die op dat moment samen met haar oudere zus verhuisd was.

Het 4-jarige meisje had ook een vraag voor Kate. Ze wilde namelijk graag weten of de hertogin een prinsessenjurk aanhad. “Nee, helaas dat heb ik nu niet”, antwoordde Catherine, die haar direct vroeg naar haar lievelingskleur. Die bleek roze te zijn. “Dan zorg ik dat ik de volgende keer dat we elkaar ontmoeten een roze prinsessenjurk aanheb.”

LEES OOK:

Kate brengt bijzonder boek uit over coronacrisis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.