SARAH FERGUSON borstkanker

Sarah Ferguson heeft borstkanker overwonnen 

De opvallende ex-vrouw van prins Andrew, Sarah Ferguson, heeft in 2023 borstkanker gehad. Gelukkig heeft ze deze vreselijke ziekte overwonnen. 

Sarah Ferguson blikt in een Instagram-post terug op de vreugde en beproevingen van het afgelopen jaar, waaronder haar diagnose borstkanker. Zo laat ze weten: “2023 verliep niet zonder ups en downs, beproevingen, lessen, gelach, wonderen en vreugde.” Daarnaast wenst ze ook al haar volgers veel liefde en positiviteit in het nieuwe jaar toe. 

Borstkanker

Naast het goede nieuws dat ze de bestsellerslijst van de ‘Sunday Times Top 5’ heeft gehaald met haar roman en de geboorte van haar kleinkind, ontving Sarah Ferguson in 2023 ook erg slecht nieuws. “Er werd borstkanker vastgesteld, maar dat heb ik inmiddels overwonnen.” In juni werd de diagnose borstkanker gesteld. De artsen hebben haar na de diagnose aangeraden om een borstamputatie te ondergaan. Gelukkig is ze hiervan helemaal hersteld en ze voelt zich op dit moment zelfs erg goed. 

Lees ook: Sarah Ferguson toch niet zo arm als ze zegt dat ze is

Bijnaam voor gereconstrueerde borst

Ze besprak de diagnose borstkanker eerder al in haar podcast Tea Talks with Duchess and Sarah. In de aflevering vertelde ze dat ze haar gereconstrueerde borst zelfs een bijnaam heeft gegeven. Ze noemt het Derek en noemt Derek zelfs haar nieuwe beste vriend. “Hij is erg belangrijk, want hij heeft mijn leven gered”, zegt Sarah Ferguson over haar nieuwe borst. 

Zin in 2024

Sarah Ferguson heeft veel zin in het nieuwe aankomende jaar. Ze is dankbaar dat ze veel inspirerende mensen met prachtige verhalen heeft ontmoet. Ze heeft ook veel inspiratie voor nieuwe verhalen. “Ik heb ontdekt dat ik nog veel verhalen te vertellen heb. Sterker nog, ik ben nog maar net begonnen”, laat de positieve Sarah Ferguson hierover weten. 

Lees ook: Keizerin Michiko zonder problemen geopereerd vanwege borstkanker

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 09-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl