Harry En Meghan Uit Elkaar

Actueel: ‘Harry en Meghan vernemen diagnose Kate via televisie’

Harry (39) en Meghan (42) vernamen de kankerdiagnose van Kate Middleton (42) via een televisie-uitzending, tegelijkertijd met het publiek. Dat schrijft ‘The Times of London’.

Harry (39) en Meghan (42) vernamen de kankerdiagnose van Kate Middleton (42) via een televisie-uitzending, tegelijkertijd met het publiek. Dat schrijft ‘The Times of London’.

Kate maakte vrijdagavond een einde aan maanden van speculatie en maakte bekend dat na haar buikoperatie in januari kanker bij haar was vastgesteld. Ze ondergaat preventieve chemotherapie en zegt dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. Verdere details over haar toestand zijn niet gedeeld, maar Kensington Palace zegt dat de prinses er vertrouwen in heeft dat ze volledig zal herstellen.

Volgens The Times bevestigen verschillende bronnen dat de diagnose van Kate niet van tevoren met prins Harry en Meghan is gedeeld. Een bron binnen de familie zegt ook tegen People dat de hertog en hertogin van Sussex ‘erbuiten werden gehouden’. “Er is duidelijk geen vertrouwen”, voegt de bron eraan toe.

Lees ook: Prins Harry en Meghan Markle wensen prinses Kate beterschap

“Het zegt veel dat Harry en Meghan van de diagnose hebben vernomen via het nieuws. De broers hebben naar verluidt maandenlang geen contact gehad en het vertrouwen is volledig verdwenen,” vertelt koningshistoricus Richard Fitzwilliams aan TIME.

Harry en William hebben al jaren een gespannen relatie, die Harry uitgebreid beschreef in zijn onthullende memoires Spare. Daarin beschuldigde hij zijn broer van fysieke aanvallen. Kate en Meghan hebben ook hun eigen spanningen, waarover Meghan sprak in de Netflix-docuserie Harry & Meghan.

Lees ook: Is deze foto van Harry en Meghan ook bewerkt?

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES