Kanker

Direct: Prinses Kate heeft kanker

Lange tijd was er onduidelijk wat er met prinses Kate aan de hand was. Nu is het duidelijk: de Britse prinses heeft kanker.

In januari werd prinses Kate aan haar buik geopereerd. Daarna zou ze tot Pasen niet aan het werk gaan. Nu heeft zij in een persoonlijk statement bekendgemaakt wat er precies aan de hand is. 

Kanker gevonden 

In een videoboodschap vertelt prinses Catherine dat tests hebben uitgewezen dat er kanker in een vroeg stadium is gevonden. “Mijn medische team adviseerde me daarom om een preventieve chemokuur te ondergaan en ik ben nu in het vroege stadium van behandeling”, laat de Britse prinses weten. 

Lees ook: Prins Harry gaat naar het Verenigd Koninkrijk om zijn vader te steunen

Enorme shock

Het nieuws kwam als een enorme shock voor prinses Kate en haar familie. Ze vertelt dat ze het belangrijk vond om het eerst privé wilde verwerken. “Het heeft me tijd gekost om te herstellen van een grote operatie om met mijn behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt”, zegt ze hierover. 

Lees ook: Recente bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid van Charles

Prins William steunt haar 

De prinses zegt ook dat het naar omstandigheden goed met haar gaat. Ook krijg ze van manlief prins William veel steun. Hierover laat ze het volgende weten: “William is een grote bron van troost en geruststelling. Net als de liefde, steun en vriendelijkheid die door zo velen van jullie is getoond. Het betekent veel voor ons allebei.” 

Rust en privacy

De prinses vroeg in de video ook om haar en haar gezin de komende tijd rust en privacy te geven, zodat ze zich alleen maar hoeft te focussen op haar herstel. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl