Victoria (2)

Prinses Victoria koopt producten over datum

De Zweedse kroonrinses Victoria was op bezoek bij de Matmissionen-supermarkt en kocht daar producten over datum.

Die verkopen ze daar expres, omdat anders teveel voedsel wordt weggegooid. Een goed idee, vandaar ook dat prinses Victoria op bezoek kwam en alles bekeek.

Lid

Mensen met een laag inkomen die moeilijk rond kunnen komen in reguliere kruidenierswinkels kunnen lid worden. Als lid kun je goederen kopen voor een derde of minder van de normale winkelprijs. Als je geen lid bent, kun je kopen tegen de normale winkelprijzen.

Omdat het aanbod van de winkels gebaseerd is op donaties, is het moeilijk om van dag tot dag te voorspellen wat er precies in de winkels verkrijgbaar is.

Naast de goederen die worden verkocht aan de leden van Matmissionen, wordt er ook voedsel geleverd aan organisaties die voedsel bereiden en serveren aan andere kwetsbare doelgroepen, zoals mensen die dakloos zijn. Verder maakt Matmissionen het mogelijk voor mensen om een beroepsopleiding te volgen.

Oorbellen

Voor de gelegenheid droeg prinses Victoria een Karah-blazer van het Scandinavische merk By Malina, een Emma-broek van Filippa K, een top van Vesna W Stockholm, Adidas Smith-sneakers, een tas van Little Liffner en gouden Glory-oorbellen van Dulong.

ANP/royalfashionpolice

#Royaltynl