Harry, Meghan

Sussex Royal-website nog online ondanks belofte niet te gebruiken na Megxit

Harry en Meghan’s koninklijke website is nog steeds online ondanks beloftes om ‘Sussex Royal’ niet te gebruiken na Megxit. Ook is de pagina ‘Dienst aan de Monarchie’ niet bijgewerkt sinds de dood van de koningin.

De ‘Sussex Royal’-website van Meghan Markle en prins Harry is nog steeds niet verwijderd, ondanks de belofte om deze zelf aangenomen titel niet te gebruiken in 2020. Ook is deze niet bijgewerkt met de dood van de koningin of de kroning van koning Charles, zo onthult MailOnline.

“Volgens de Sussex Royal-website is onze overleden koningin nog steeds zeer levendig”

De lancering van de Sussex Royal-website zou de koningin naar verluidt ‘pijn’ hebben gedaan en het paleispersoneel verontrusten toen deze in 2020 verscheen. Het paar probeerde ook Sussex Royal te registreren als een wereldwijde handelsmerk voor een scala aan items, waaronder kleding, schrijfwaren, boeken en lesmaterialen. Maar na gesprekken met de koningin aanvaardde het paar dat ze, als onderdeel van hun nieuwe werkregelingen, de Sussex Royal-naam niet zouden kunnen gebruiken zoals ze hadden gehoopt.

Lees ook: Meghan Markle straalt weer op de rode loper

De biografie van Harry en Meghan, Finding Freedom van Omid Scobie, zei dat Hare Majesteit ‘overvallen’ werd door de lancering van de Sussex Royal-website. De site schetste eenzijdig hun toekomstige koninklijke rollen zonder haar goedkeuring.

Lees ook: Gaat Meghan Markle óók een boek schrijven?

Volgens Daily Mail merkte een koninklijke volger de fout op. ‘Ik ben verbaasd dat hun Sussex Royal-website nog steeds in openbaar is. De koningin is overleden en de Sussexes hebben ingestemd Sussex Royal niet meer te gebruiken.’

‘Het zou op zijn minst de dood van de koningin moeten weerspiegelen en moeten worden bijgewerkt met King Charles III’, zegt een ander tegen het Britse blad. ‘Volgens de Sussex Royal-website is onze overleden koningin nog steeds zeer levendig’, schrijft iemand op socialmediakanaal X.

Het is niet duidelijk wie de beheerder is van de Sussex Royal-website, omdat deze anoniem is gehouden door GoDaddy, een webhostingbedrijf in de VS. Een woordvoerder van het paar reageerde niet op verzoeken om commentaar van MailOnline.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES
21 DECEMBER 2023

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.