Sussex Royal is nu écht verleden tijd

Na hun aankondiging dat Meghan en Harry zich steeds meer zouden terugtrekken uit het Britse koningshuis, mocht het paar ook de naam Sussex Royal niet meer gaan voeren. Dat is nu ook officieel geregeld.

Net zoals vele andere royals, kregen ook Harry en Meghan een passende titel toegewezen. In hun geval hertog en hertogin va Sussex. En daarmee was een ‘merknaam’ geboren. De twee waren tijdenlang mateloos populair, hun Instagram-account ging als een trein en stichting Sussex Royal zette zich in voor allerlei goede doelen.

Het voeren van die naam, voor zowel uitingen op social media als de naam voor hun stichting, mag niet meer. Dat werd al bekend rond februari, toen Harry en Meghan zich definitief terugtrokken als actieve royals voor het Britse koningshuis. In maart volgde nog een ‘afscheidsrondje’ door Groot-Brittannië waar aan laatste verplichtingen werd voldaan en daarna was het nagenoeg uit met de pret. Overigens gaan de activiteiten en inzet voor de goede doelen waarschijnlijk niet verloren. Een en ander wordt overgeheveld naar hun nieuwe stichting, Archewell. Maar de naam Sussex Royal is – voor Harry en Meghan – definitief verleden tijd. Al net zo duidelijk toen Harry en Meghan op 30 maart een soort afscheidsberichtje plaatsten op het Royal Sussex-account op Instagram.

Lees ook:

Even meekijken: dit deden de royals afgelopen weekend

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA