Zo heet de nieuwe stichting van Meghan en Harry

Harry en Meghan zijn druk bezig een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen. Liefdadigheidswerk mag daarbij niet ontbreken.

Eerst was er het afscheid van alle koninklijke taken en een verhuizing naar Canada. Daarna verkaste het stel naar Amerika, Los Angeles om precies te zijn. In het hart van de tv- en filmwereld hoopt Meghan er gebruik te kunnen maken van haar netwerk. Haar eerste grote klus heeft ze inmiddels gehad: voice-over voor een Disney-docu.

En nu is bekendgemaakt dat de twee een nieuwe naam hebben voor hun stichting. Onder deze paraplu gaan meerdere projecten en initiatieven vallen. Die naam is: Archewell.

Lees ook:

Het is een duidelijke verwijzing naar hun eigen zoon, Archie. Maar ‘arche’ betekent ook nog eens ‘bron van actie’ in het Grieks. Sussex Royal mocht al een aantal maanden niet meer als merknaam gebruikt worden. Daarna werd nog even gedacht dat Sussex zonder het woord Royal wellicht gebruikt zou worden. Dat gooien ze nu dus overboord. Archewell it is.                                                                                                                                                                                 

Er komt overigens geen lanceringsfeestje voor de nieuwe naam. Dit heeft alles te maken met corona. Het stel zegt nu liever alle aandacht en tijd te steken in de bestrijding daarvan. En dat een ander, meer passend moment om de stichting te vieren vast nog wel komt.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA