Gaat Meghan Markle Ook Een Boek Schrijven?

Gaat Meghan Markle óók een boek schrijven?

Harry’s boek Spare (Reserve) stond maanden lang in de bestsellerlijsten. Het laatste gerucht is dat zijn vrouw Meghan Markle, nu ook bezig is een boek te schrijven. Royalty zocht het uit.

Meghan Markle, de voormalige actrice en echtgenote van Prins Harry, valt op door haar stijl, charme en kwetsbaarheid. Maar nu doen geruchten de ronde over een nieuwe wending in haar opmerkelijke leven. De Engelse royalty deskundige Tom Bower noemde in het tv programma Dan Wootton tonight dat Meghan Markle bezig zou zijn met het schrijven van een boek.

Het verhaal achter de geruchten

Bower is niet zomaar een royalty watcher natuurlijk. Hij schreef zelf de bestseller Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors, over de nogal uit de hand gelopen ruzie tussen Meghan, Harry en de familie van Harry. IN het tv programma verwees hij naar de boeken deal die het koppel in 2021 had gesloten met een uitgever. Daarin werd indertijd melding gemaakt van vier boeken. Daarvan is het boek Spare, van Harry natuurlijk de eerste. Meghan schreef nog een kinderboek. En dus is er nog ruimte voor twee boeken.

De geruchten over Meghan Markle’s literaire ambities begonnen ook te circuleren nadat ze een lucratieve deal had gesloten met zowel Netflix als Spotify, samen met Prins Harry. Dit heeft geleid tot speculaties over de mogelijkheid dat ze een boek zou kunnen schrijven, misschien zelfs een autobiografie. Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, blijft de boekenwereld in spanning afwachten.

Gaat Meghan Markle écht een boek schrijven?

Als Meghan Markle besluit om een boek te schrijven, zou dit ongetwijfeld de aandacht trekken van een internationaal publiek. Haar unieke levensverhaal, van actrice tot hertogin, haar ervaringen met het koninklijke leven en de enorme problemen binnen het Engelse koningshuis, die ze van dichtbij heeft meegemaakt, maken haar een auteur om in de gaten te houden.

Vriendin licht tipje van de sluier op

Voormalige vriendin van Meghan Markle, Lizzie Cundy, lichtte de afgelopen maanden een tipje van de sluier op. IN een aantal interviews, met onder andere The Mirror, vertelde ze dat Meghan inderdaad van plan zou zijn om haar memoires te schrijven. Maar Lizzie Cundy vertelde er ook gelijk bij dat haar dat een slecht idee leek. Ze zei: ‘Ik vind dat koning Charles moet voorkomen dat Meghan Markle haar memoires schrijft. Het si genoeg geweest met al dat geklaag en gemopper. Het enige wat Meghan en Harry doen is mensen een mes in de rug steken en geld verdienen met klagen.”

Het feit dat Lizzie Cundy dit zegt, kan er op wijzen dat Meghan Markle inderdaad van plan is haar levensverhaal op papier te zetten. Maar gezegd moet ook worden dat Meghan en haar voormalige vriendin al lange tijd gebrouilleerd zijn en niet meer met elkaar spreken.

Het schrijfproces

De enige reden waarom we nog wel een tijdje op het boek kunnen wachten, is dat het schrijven van een boek een tijdrovend en vaak emotioneel proces is. Zelfs voor bekende persoonlijkheden zoals Meghan Markle. Als moeder van twee jonge kinderen, kan het zijn dat ze die tijd nu niet heeft.

Lees ook: Hierom vreest Meghan Markle voor haar kinderen

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.